"IŞİD sevgisi" havuz medyası tarafından bugün adeta gözler önüne serildi. AKP yanlısı gazeteler bu sabah "koro halinde" IŞİD güçlerini püskürterek Tel Abyad’ı özgürleştiren YPG güçlerini manşetten hedef aldı.

Altı gazete, çatışmalar bir yandan sürerken Akçakale sınır kapısının kapalı olup olmadığı tartışmasını ilk sayfalarında gördü.

Sabah gazetesi, Ankara kaynaklarına dayandırdığını öne sürdüğü "özel" haberine “PYD DAEŞ’ten daha tehlikeli” manşetini attı. Haberin spotunda ise “Ankara’daki askeri kaynaklar: DAEŞ en fazla 2-3 yıl sonra yok olabilir ama etnik tampon bölge kuran PYD bir süre daha kalabilir” ifadeleri kullanıldı.

Haberde ayrıca YPG’nin Suriye’nin batısında kıskaçta kalan Efrin’e kadar uzanan bölgede tampon bölge oluşturması üzerinde Ankara’da çeşitli senaryolar hazırlandığı belirtildi.

Yeni Şafak ise “Dehşet senaryosu” manşetiyle Suriye’nin kuzeyinde “Kürt devleti” kurulabileceğini iddia etti. Manşetin hemen altında ise PYD için kullanılan “Bunlar nasıl insan” başlığı da dikkat çekti. Bu arada, Sabah kendi haberi için internetinde tıpkı Yeni Şafak gibi “Dehşet Senaryosu” başlığı attı.

Ethem Sancak’ın Akşam gazetesi de “Kürt koridoru” oluşacağını manşetten görerek, bunun bir “Hürriyet-CIA senaryosu” olduğunu iddia etti. Haberin spotunda “CIA’in Suriye’deki ‘Kürt koridoru' planı ‘tıkır tıkır’ işliyor! Hürriyet ise manşetlerinde PYD/PKK’yi kahraman ilan edip büyük oyunu gözden kaçırıyor” dendi.

IŞİD ŞEYTANLAŞTIRILIYORMUŞ!

Yeni Akit ise “Biçak Kemiğe dayandı” başlığını kullandığı manşet haberinde “IŞİD’i şeytanlaştırıp, PKK’yi melekleştiriyorlar” ifadesine yer verdi. Haberde adeta müdahale için çağrıda bulunuldu.

Güneş ile Star gazeteleri ise manşetten PYD’nin Akçakale’de kapıları kapayıp sığınmacıların geri dönmelerini engellediği iddialarını gördü. Hatta Güneş gazetesi, resim altında PYD’nin Suriyelileri DEAŞ’e karşı korumadığını ve bunun “bir algı” olduğunu öne sürdü. (BirGün)