Referandumha 'Hayır' diyeceğini açıkladığı için Kanal D'den kovulan İrfan Değirmenci hedef gösterildiğini söyledi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Değirmenci şunları yazdı:

1-Bir garib İrfan ilkesi der ki,helallik önemlidir.O yüzden yazıyorum.Ben işten çıkış görüşmesi için şirketteyken bir bildiri yayınlanmış!

2-Beni "kışkırtıcılık"la suçlayan "ilkeli" kurum, beni açıkça hedef göstermektedir!

3-Ülkenin bugünki durumunun müsebbiplerinden biri "ana akım" medyadır. Ben, O'nun içinde direne direne var edebildim kendimi. Hep korktular!

4- Evet kampanyasıyla kendini kurtarma derdine düşen "ana akım" medya ,hayır tweetlerimi fırsata çevirip tarafını belli etmek istemektedir

5- Onurlu yol arkadaşlarımla çekilen şu son hatıra pozumun dışında şirketten ayrılırken yanımda olan tek şey ilkelerimdir!

6- Bir garib İrfan ilkeleri gereği, Doğan Yayın Holding'e hakkımı helal etmiyor, orada çalışan emekçi dostlara kolaylıklar diliyorum...

7- Düşüncelerim satılık değildir. Bugün beni arayıp limon tezgahı ayarlamayı teklif eden pazarcılar candır, insandır. Onlar için bile #Hayır

Değirmencinin işten atılmasıyla ilgili bir açıklama yayınlayan Doğan Holding, Değirmenciyi 'kışkırtıcı'lıkla suçlamıştı.

DOĞAN HOLDİNG TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Değirmenci’nin işten çıkarılması hakkında Doğan Yayın İlkeleri Kurulu Başkan Vekili Volkan Vural, şu açıklamayı yapmıştı:

"Doğan medyası, kendi belirlediği yayın ilkeleri çerçevesinde yayıncılık yapmayı bağımsızlığının ve çok sesliliğinin temeli ve güvencesi olarak görmektedir. Bu ilkelerin varlığı, özellikle ülkemizin birlik ve bütünlüğe ihtiyaç duyduğu bu dönemde kritik bir önem taşımaktadır. Referandum süreci gibi hassas bir dönemde yayın ilkelerinin hiçbir taviz verilmeden uygulanması zorunludur.

Sosyal medya paylaşımlarını da kapsayan yayın ilkelerimiz, gazetelerde ve televizyonlarda ifade etmeyeceğimiz hususların bu mecralarda kullanılmasını da engellemektedir. Özellikle sunucu veya ekran yüzü olarak görev yapan arkadaşlarımızın, kişisel görüşleri ne olursa olsun tarafsız bir konumda olmaları daha da önem taşımaktadır. Zira bir görüşe angaje olmaları, haberin tarafsızlığı ilkesini zedeleyecek bir nitelik taşımaktadır. Bu konum, kişisel görüşlerini ifade için yazarlık yapanların durumu ile aynı değildir. Yazar ve yorumcudan beklenen, kendi görüşünü Yayın İlkelerine uygun bir uslup ve içerikle kamuoyu ile paylaşmasıdır.

Bu süreçte Doğan Medyasının görevi , "evet" veya 'hayır'ı empoze etmek değil, tüm görüşlerin gerekçeleri ile kamuoyuna duyurulması suretiyle halkımızın sağlıklı bir karar alabilmesine katkı sağlamaktan ibarettir. "Evet" veya "hayır" kampanyalarının parçası olmamak yolundaki dikkat ve titizliliğimiz editoryal sorumluluğumuzu daha da arttırmaktadır.

Doğan medyasında hemen her gün, Referandum sürecinde tercihlerini gerekçeleriyle ortaya koyan yazı ve yorumlar yayınlanmaktadır. Tüm görüşlere saygılıyız ve kimseyi görüşünden dolayı diğerinden ayırt etmiyoruz. Düşüncesini ortaya koyan, evet veya hayır diyen yazarlarımızın hiçbiri hakkında Yayın İlkelerini ihlal etmedikleri sürece bir yaptırım uygulanması cihetine gidilmemiştir.

 Tartışmalara yol açan tweetler serisi ise gerek üslubu gerek kışkırtıcı ve kutuplaştırıcı niteliği ile Yayın ilkelerimizin açık bir ihlali olarak değerlendirilmiş ve yaptırım uygulanmasını zorunlu kılmıştır."