Diyarbakır'da kurulu bulunan Güneydoğu Medya Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada demokratik mücadeleyi esas alan herkesin şiddet sarmalına karşı durması gerektiği belirtilerek, operasyonlar ve seçim bürolarına saldırılara dikkat çekildi.

Güneydoğu Medya Platformu adına başkan Ömer Serdar Çimen tarafından yapılan yazılı açıklamada, çatışmasızlık ortamına rağmen askeri operasyonların ısrarla sürdürülmesinin de Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere tüm Türkiye'nin tansiyonunun yükseltildiği belirtildi.

Çatışmasızlık ortamına rağmen Hatay'da 7, Tunceli'de 7, Şırnak Uludere'de 12 gerillanın yaşamını yitirmesi ve askeri operasyonların ısrarla sürdürülmesinin seçim sandığını karanlıklara gömmek isteyenlerin eline koz verdiğini belirten Çimen, AKP Hazro Belediye Başkanı'nın oğlunun kaçırılması ve Cizre'de İmam Hatip öğrencilerinin kaldığı yurta motolof atılması eylemini de hiçbir demokratik hakla ifade edilemeyeceğini söyledi.

Seçim güvenliği ve ülke barışını tehdit edebilecek her türlü adımdan kaçınılması gerektiğini ifade eden Çimen, ülke yönetiminde görev almak isteyen sorumluluk sahibi herkesin sağduyulu davranması gerektiğini vurguladı.

ANF