Soma Katliamı için İstanbul’da düzenlenen protesto gösterisi sırasında fotoğraf çekerken TOMA’nın müdahalesiyle yaralanan BirGün muhabiri Pembegül Gökçek, İçişleri Bakanlığı’nı 5 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum ettirdi.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre; BirGün gazetesi için gönüllü foto muhabirliği yapan Pembegül Gökçek, Soma Katliamı için 14 Mayıs 2014’te Galatasaray Meydanı’nda yapılan protesto gösterisi sırasında TOMA’nın sıktığı tazyikli suya maruz kaldı. TOMA’nın sıktığı tazyikli su nedeniyle omuzunda yırtık oluşan ve fizyoterapiyle de iyileşemeyen Gökçek, ameliyat olmak zorunda kaldı. Gökçek’e 20 gün iş göremez raporu da verildi.

MAHKEME: GÖSTERİCİLERİN CAN GÜVENLİĞİNİN GÖZETİLMESİ GEREKİR

Pembegül Gökçek’in avukatı aracılığıyla yaptığı başvuru üzerine, TOMA’dan su sıkan polis hakkında ‘kasten yaralama’ suçlamasıyla dava açıldı. Gökçek’in avukatı, tazminat talebiyle idare mahkemesine de başvurdu. Mahkeme, Gökçek’in başvurusunu haklı buldu ve İçişleri Bakanlığı’nı 5.000 TL tazminat ödemeye mahkum etti. Mahkemenin kararında, ‘göstericilerin can güvenliğinin güvenlik güçleri tarafından gözetilmesi gerektiğine’ vurgu yapıldı.