AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in 'dekolte' ile ilgili sözlerinin ardından, sunucu Gözde Kansu ATV'de sunduğu 'Veliaht' adlı programdan kovulmuştu. Dekolte tartışmaları ise devam ediyor.

Hürriyet'in “Dekolte krizi büyüyor” başlıklı haberine Sabah gazetesi -yapımcı şirketin, “İşten çıkarma kararını daha önceden almıştık” açıklamasını da referans göstererek- yanıt vermiş şunları söylemişti: “Bayat oyunları millet yutmuyor: Doğan Grubu medyası habercilikte ve reyting yarışında nal toplamaya başlayınca çamur atma politikasına geri döndü."

İki gazete arasındaki kavga köşe yazarlarının yazdıkları yazılarla sürerken, Hürriyet Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu da, bugünkü köşe yazısında Sabah Gazetesi'nin sunucu Gözde Kansu'yla ilgili haberlerine yer verdi ve gazetecyi belden aşağı vurmakla eleştirdi. Semercioğlu'nun köşe yazısı şu şekilde:

"Asıl belden aşağı vurmak budur

Erdal Şafak, dün Sabah’ta kadın bedeni üzerinden yapılan gazeteciliği eleştirirken, yönettiği gazetenin eki Günaydın, manşetinde “kadın bedeni üzerinden bir kadını bitirme” işine soyunmuştu...

Dünkü Günaydın, gönderilen sunucu Gözde Kansu’yu resmen infaz ediyordu...

'İlk görüşte Gözde’n düştü' başlığıyla sunucuyu yerden yere vuran tweet’leri manşet yapmışlar.

Bu tweet’lerle kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar.

Kadın bedeni üzerinden yapılan gazeteciliği eleştiren Erdal Şafak, bir kadına hakaret içeren tweet’lerin manşet olmasına nasıl izin veriyor?

Ne anırması kalmış Gözde Kansu’nun...

Ne böğürmesi...

Ne palyaçoluğu...

Ne aptallığı...

Bir gazetede, bir kadın için bu ifadeler nasıl kullanılır?"

Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.