Hürriyet gazetesi 15 Ağustos Cuma günü köşe yazarlarından Yılmaz Özdil’in yazısını yayınlamaması üzerine başlayan süreçte ikinci kez açıklama yayınladı. Bu süreçte Hürriyet'in Yılmaz Özdil'i işten mi çıkarttığı yoksa Özdil'in mi istifa ettiği açıklığa kavuşmadı.

Bugün gazetenin birinci sayfasında “Değerli Okurlarımız” başlığıyla verilen açıklama özetle Özdil’in gazetenin yayın ilkelerine uymadığı, kullandığı ifadeleri değiştirmediği belirtiliyor.

"SİYASİ BASKI YOK"

Gazetenin 15 Ağustosta yayınladığı açıklamadan farklı olarak iktidar partisinin baskısı nedeniyle Özdil’in yazısının yayınlanmadığı iddialarına yanıt veriliyor.

Özdil'in daha önceki yazılarından üslup olarak farklı olmayan yazısının gazetenin yayın yönetmeni Enis Berberoğlu'nun istifasından bir hafta sonra yayınlanmaması gazetenin baskılara boyun eğdiği şeklinde yorumlanmıştı.

Özdil, “Başbakan Kim Olsun” başlıklı yazısında “Devlette devamlılık esastır, devlet dediğin babadan oğula’dır” diyerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ismini Başbakanlık için önermişti.

Okuruyla arasında “gönül kontratı” olduğunu belirten Hürriyet, siyasi baskı iddialarına şöyle yanıt veriyor: “Bugüne kadar yayınlarında hiçbir partinin, örgütün ve çevrenin etkisinde kalmamıştır.”

Gazete 15 Ağustos Cuma günü Yılmaz Özdil’in yazısının yayınlanmamasının basına yansıması sonrası hürriyet.com.tr'den ilk açıklamayı şöyle yapmıştı: "Yazarımız Yılmaz Özdil’in bugün yayınlanması gereken yazısında, Doğan Yayın İlkeleri’ne aykırı bazı ifadeler yer alıyordu. Ancak Özdil, değişiklik yapmak yerine yazısının yayınlanmamasını tercih etti. Okurlarımızla bu bilgiyi paylaşırız."(Bianet)