Hürriyet gazetesinin internet sitesinde, Sovyetler Birliği’nin kurucusu Vladimir Lenin’le ilgili bir haber yayınlandı.

Haberin  spotunda yer alan “Nerede kapitalist varsa orada basın özgürlüğü, gazete satın alma özgürlüğü anlamına gelir” ifadeler haber, yayınlanmasından iki saat sonra değiştirildi.

Artıgerçek’in haberine göre, ‘Vladimir İlyiç Lenin kimdir?’ başlıklı haberde Lenin’in yaşamının önemli kesitlerine, siyasi hayatına, 1905 devrimindeki rolünden, Komintern’in kuruluşuna kadar birçok bilgiye yer verildi.

Haberin spotunda Lenin’in kapitalist toplumlarda egemenler için basının ve basın özgürlüğünün ne anlama geldiğini özetleyen tespitine yer verildi: “‘Bütün dünyada, nerede kapitalist varsa orada basın özgürlüğü; Gazete satın alma özgürlüğü, yazar satın alma özgürlüğü, rüşvet, halkın görüşünü satın alma ve burjuvazinin yararına saptırma özgürlüğü anlamına gelir’ sözleriyle bilinen Vladimir İlyiç Lenin dikkat çeken liderler arasında yer alıyor. Vladimir İlyiç Lenin kimdir?”

Spot bir süre sonra şu şekilde değiştirildi: “1917 Ekim Devrimi’nin esin kaynağı ve önderi olan Lenin, Marksizm’in çağın gereklerine göre hem kuramsal, hem politik, hem de ekonomik alanda, temel ilkelere bağlı kalarak yeniden uyarlamaya çalıştı. Peki Vladimir İlyiç Lenin kimdir? İşte hayatı…”

Doğan Medya grubu bir süre önce satışa çıkarılmıştı.

Doğan Holding, Demirören Holding ile görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirmişti.