"Karargah Rahatsız" başlıklı haberiyle tartışmalara neden olan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'in, görevinden alındığı öne sürüldü.

Oda TV'de yer alan habere göre, Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni koltuğunda oturan Sedat Ergin görevden alındı.

T24'te yer alan habere göre ise kulislerde Sedat Ergin'in yerine getirileceği iddia edilen Hürriyet yazarlarından eski Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila'ya herhangi bir görev teklifi yapılmadığı dile getiriliyor..

Hürriyet, "Karargah Rahatsız" başlıklı haberiyle büyük tartışma yaratmış, hükümetin de tepkisini çekmişti.

Gazetede önceki gün Hande Fırat imzasıyla, yedi konu hakkında Genelkurmay Başkanlığı’nın görüşlerini aktaran bir haber yayınlanmıştı. Hürriyet’in ‘Yedi eleştiriye yedi yanıt’ başlığıyla manşetten duyurduğu haber, iç sayfada ise ‘Karargah rahatsız’ başlığıyla sunulmuştu.

Haberde, ‘karargah kaynakları’nın, askere başörtüsü serbestisi getirilmesi ve Akar’ın ‘iktidara yakın görünmesi’ dahil yedi konuya yönelik görüşlerine yer verilmişti.

İktidara yakın gazeteciler de, sosyal medya hesaplarından Hande Fırat ve Hürriyet’i yerden yere vurmuştu.

Yaşananların üzerine bir açıklama yayınlayan Hürriyet, ‘linç kampanyası’na maruz kaldığını savunarak suçlamalara ‘iftira ve pespayelik’ diye yanıt vermişti.

Başbakan Binali Yıldırım, Hürriyet’in haberine şu sözlerle yüklenmişti: “Manşet atarak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar.”

Son olarak da haberi yazan Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, eleştirilerin haber okunmadan yapıldığını belirterek, “Biz sorduk onlar da yanıtladılar. Haber bundan ibarettir” demişti.

Öte yandan hükümete yakın gazetecilerden Cem Küçük Twitter hesabından Hürriyet gazetesinin attığı manşetin "suç" olduğunu savunarak, Sedat Ergin'in Perşembe günü koltuğundan ayrılacağını iddia etmişti.