Biomen'in Hitler'li reklamına ilişkin M.A.R.K.A. Ajans Başkanı Hulusi Derici, Marketing Türkiye'ye yaptığı açıklamada "Musevi toplumunun hassasiyetini göz önüne alarak reklamın yayınına bugün itibarıyla son verdik" dedi.

 

İlgili reklama hem Musevi cemaatinden hem de çeşitli kişi ve kuruluşlardan yoğun tepki gelmişti.

 

Yahudi soykırımının baş aktörü Hitler insanlığın bu en kara döneminde katledilen Yahudileri sabun yapmasıyla biliniyordu. Alman faşist liderin bir şampuan reklamında köpürtülmesi tepkilere neden olmuştu.

 

Ülkedeki bütün aksaklıkların nedeni olarak Yahudileri ve çingeneler gibi bazı azınlıkları gösteriyor, Alman ırkının üstün ırk olduğunu söylüyordu. Bütün Alman halkını da bunlara inandırmayı başardı ve tarihin en büyük soykırım faaliyetine girişti.

 

Yahudileri toplama kamplarında topladı. Çalışabilecek durumda olanlar ayrıldıktan sonra diğerleri gaz odalarında öldürülüp, fırınlarda yakıldılar. Bu faaliyetler sadece Almanya'da değil, daha sonra işgal edilen bütün ülkelerde de gerçekleştirildi. Bu şekilde tüm Avrupa'da yaklaşık olarak 6 milyon insan öldürüldü. Alman ırkını iyileştirmek adına, binlerce zihinsel engelli insan da hastanelerde, verilen gizli emirlerle öldürüldü.

Demokrat Haber