Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan’a 4 Ocak tarihinde yayımlanan “Devlet yardakçılığı ve ahlak” başlıklı yazısı nedeniyle TCK’nin 12. maddesine göre kamu görevlisine hakaret iddiasıyla 30 bin TL tazminat davası açtı.
 
PERİHAN MAĞDEN'E 7 BİN 500 TL

Başbakan Erdoğan ayrıca Taraf yazarı Perihan Mağden’e de 5 ocak tarihli “Yok artık Sayın Başbakan” başlıklı yazısı nedeniyle 7 bin 500 TL tazminat talebiyle hukuki süreç başlattı.
 
AHMET ALTAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel tarafından gönderilen tebligatta, Ahmet Altan’ın Kum Saati köşesinde kaleme aldığı “Devlet Yardakçılığı ve Ahlak ” yazısında, “Senin başbakanlığını yaptığın devlet bu ülkenin 35 çocuğunu bombalarla parçaladı. Ya sen kendi yönetimindeki devlet tuzağa düşürdü, ya da sen bile bile öldürdün. Bombacılara sahip çıkarak, gerçekleri halkından saklayarak, olayları saptırarak, tuzağa düşürmediğini anlattın bize. O zaman öldürülen çocukların hesabını ver. Bu çocukları niye öldürdünüz, bize bunun söyle” diyerek resmi ya da gayri resmi hiçbir belgeye dayanmayan, müvekkilimin bir gün önceki açıklamasını hiç duymamış gibi, böyle sorumsuzca çıkarım ve varsayımlarla katlanılması çok zor ve çok ağır iftira ve ithamlarda bulunduğu öne sürüldü.

Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verilen dilekçede de, Ahmet Altan ve Perihan Mağden’in söz konusu yazılarda, Başbakan Erdoğan’ın manevi şahsiyetine yönelik, kişilik haklarına aykırı nitelikteki tahkir ve tezyif edici haksız ve hukuka aykırı beyanatlar bulunduğu iddia edildi.

16 DAVADAN VAZGEÇMİŞTİ

Erdoğan, yüzde 50 oy aldıktan sonra seçim gecesi yaptığı “Bugün hesaplaşma değil helalleşme günüdür” sözlerinin ardından ilk adımı siyasetçi ve yazarlara açtığı davaları geri çekerek atmıştı.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı 10, Bahçeli’ye açtığı 3, DP Genel Başkanı Namik Kemal Zeybek’e açtığı 1, Taraf gazetesi yazarı Ahmet Altan’a açtığı 1 ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Meriç Velidedeoğlu’na açtığı 1 dava olmak üzere toplam 16 davadan vazgeçmişti.

Ahmet Altan ve Taraf gazetesi hakkında “Erdoğan ve Kof Kabadayılık” başlıklı köşe yazısında kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle 50 bin TL’lik manevi tazminat davası açmıştı.