Seçim kampanyası başladığından beri HDP'yi hedef tahtasına koyan AKP basınının kara propagandası devam ederken, Takvim gazetesi bugünkü manşetinde HDP logosunda bulunan çınar ağaçlarının yapraklarından PKK yazısı çıkartmayı başardı. Vahdet Gazetesi de dün HDP'nin Erzurum mitinginde insanları diri diri yakmaya çalışan vahşet saldırısını 'Dadaş HDP'ye geçit vermedi' sözleriyle savundu.

Operasyonel haberlerde zirve yapan Takvim gazetesi bugünkü 'HDP bayrağında PKK yazıyor' iddiasıyla zirveye çıktı. Sosyal medyada alay konusu olan habere göre HDP bayrağına 'sublimal' mesaj gizlenmiş.

YÜZYILIN BULUŞU

Manşetinde yer verdiği ve büyük süslemelerle hazırladığı haberinde HDP'nin logosunda bulunan çınar ağacının yapraklarını birleştirip zorla PKK yazısı çıkarmaya çalışan Takvim, "HDP amblemindeki yapraklar birleştirildiğinde PKK harflerinin ortaya çıktığı anlaşıldı. Logonun özellikle seçildiği, bu yolla PKK algısının bilinç altına yerleştirildiği kanıtlandı" biçiminde akıl sınırlarını zorlayan ifadeler kullandı.

Takvim'in tezine göre yeşil yapraklı ağaçtan oluşan logoda aslında 'PKK' yazıyormuş. Bu gizli yazı da yaprakların arkasına saklanmış.


VAHDET, VAHŞETİ SAVUNDU

Vahdet Gazetesi de dün insanların diri diri yakılmaya çalışıldığı Erzurum'daki polis destekli "vandalizmi" manşeti ile savundu. Manşetinde HDP'nin saldırıya uğradığı Erzurum'daki saldırıları, "Dadaş PKK'ye geçit vermedi" manşeti ile ilk sayfadan verdi. HDP'lilerin barışçıl "sırt dönme eylemlerine" bile saldıran gazetelerin Erzurum'daki vahşeti bir kahramanlık gibi sunması dikkatlerden kaçmadı.

(DİHA, Evrensel, İnternet Haber)