AKP yanlısı gazetelerden Yeni Şafak yazarlarından Abdulkadir Selvi, dün, Rusya uçağının düşürülmesi, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesi gibi olayları analiz ettiği "Brüksel'den bakınca Türkiye'de neler oluyor?" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazıdaki, "Uçağın düşürülmesinden sonra Rusya'nın Erbil Başkonsolosu 25 Kasım Çarşamba günü Erbil'de HDP-PKK Erbil Temsilcisi Cemal Coşkun ve PYD Temsilcisi Dr. Cafer ile görüşüyor, iki gün sonra Diyarbakır karışıyor. Tahir Elçi öldürülüyor" ifadeleri dikkat çekti.

Selvi'nin "HDP-PKK Erbil Temsilcisi" dediği ve Rusya'nın Erbil Başkonsolosuyla 25 Kasım Çarşamba günü Erbil'de görüştüğünü iddia ettiği Cemal Coşkun’un 8 aydır İstanbul'da bulunduğu, HDP'nin Seçim ve Örgütlenme Komisyonu üyesi olduğu ortaya çıktı.

Abdulkadir Selvi bunun üzerine Twitter hesabından, “Brüksel'den bakınca Türkiye'de ne oluyor” başlıklı yazısında Rusya'nın Erbil Başkonsolosu'nun görüştüğü kişi olarak Abit İke yerine sehven (yanlışlıkla) Cemal Coşkun isminin geçtiğini savundu.

HDP’DEN AÇIKLAMA

Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili İdris Baluken de yaptığı açıklamada “Selvi, en hastalıklı bir hayal gücünü bile zorlayan yalanlarla partimizi ve Cemal Coşkun’u adeta Ruslar ile işbirliği yaparak Tahir Elçi’nin katledilmesinin sorumlusu olarak gösterme çabası içindedir” dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken açıklamasında şunları belirtti:

“Tek bir cümle içine, gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmayan üç yalanı sığdırmayı başarmıştır.

Sadece kısa bir araştırma yapsa bile, AKP’nin siyasi soykırım operasyonları nedeniyle uzun süre Hewler’de (Erbil) sürgün hayatı yaşamak zorunda kalan Kürt siyasetçisi Cemal Coşkun’un yaklaşık bir yıldır Türkiye’de bulunduğunu görecekti.

İkinci olarak Selvi, “HDP-PKK temsilcisi Cemal Coşkun” gibi bir ifade kullanarak, iki ayrı örgütsel yapıya sahip HDP ve PKK’yi aynılaştırmaktadır ve bu şekilde de hem HDP’yi hem de Cemal Coşkun’u hedef haline getirmektedir. Coşkun, Hewler’de bulunduğu süre içinde Hewler BDP Temsilciliği görevini yürütmüştü.

Son olarak da Selvi, amaçları doğrultusunda, hayali bir görüşme kurgulamıştır. Bu hayali görüşmeye dayanarak da HDP’yi adeta Tahir Elçi’nin katili gibi göstermiştir. Tıpkı Cemal Coşkun’un Hewler’de olması, Cemal Coşkun’un Hewler HDP temsilcisi olması gibi bu görüşme de büyük bir yalandır. Böyle bir görüşme kesinlikle olmamıştır. Olamaz da.”

“HEPSİ DE MEDYANIN YALANLARI SONUCU ÖLDÜLER”

“Ahmet Kaya, Hrant Dink ve şimdide Tahir Elçi; hepsi de medyanın yalanları ve karalamaları sonucu hedef gösterildiler, sürgünde öldüler ya da durumdan vazife çıkaranlar tarafından katledildiler” diyen HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Abdülkadir Selvi’nin de aynı şekilde Cemal Coşkun’u hedef haline getirdiğini, Coşkun’un başına geleceklerden Selvi’nin sorumlu olacağını belirtti.