HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, AKP heyetinin dün HDP'ye yaptığı bayram ziyaretinde basına kapalı yapılan sohbetteki konuştuklarının, Sabah gazetesi tarafından çarpıtılarak servis edildiğini söyledi.

Sabah gazetesinde yer alan "HDP'li vekilden şok eden tehdit" başlıklı habere ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

'SÖZLERİM ÇARPITILDI'

Aydoğan, AKP'nin HDP ziyaretinde yapılan sohbette sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, "Öncelikle belirtmek isterim ki, özel bir sohbetin belli bir medya grubunda yer alan bir gazeteye tek yanlı olarak aktarılması, sohbetin konusundan bağımsız olarak etik değildir. Haberi yapan muhabirin, taraflardan biri olan şahsımın görüşünü sormaması ise ülkemizde çoktan unutulan en temel medya ilkelerinden biridir" dedi.

Habere konu yapılan sohbette çözüm sürecinin konuşulduğunu belirten Aydoğan, "Başta üniversiteli olmak üzere gençlerin PKK'ye katılımının son 2 yıl içinde 10 bini geçtiğini, bu durumun bizim dışımızda geliştiğini, devletin ilgili kurumlarının da bunu bildiğini, yapılması gerekenin çözüm sürecinin sonuç alacak şekilde devam ettirilmesi gerektiğini ifade ettim" ifadesinde bulundu.

SABAH HABERİ NASIL GÖRMÜŞTÜ?

Sabah gazetesi, Nursel Aydoğan'ın yalanladığı ilgili haberinde, Aydoğan'ın bu açıklamalarını, "HDP seçim öncesi söylemini değiştirdi. Ilımlı yaklaşımın yerini tehditler aldı. HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, gençleri kendilerinin kontrol edemeyeceğini, kontrolün tamamen PKK’nın elinde olduğunu söyledi," şeklinde vermişti.

'GERÇEĞİ KENDİLERİNİN DE GÖRMESİ GEREKİR'

Basına kapalı sohbetteki sözlerinden dolayı hedef gösterildiğini ve partisinin karalanmaya çalışıldığını dile getiren Aydoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Söylemlerimizi çarpıtmak, seçim başarımız nedeniyle tek başına iktidar olamamalarının acısını bizden çıkarmaya çalıştıklarının göstergesidir. AKP'liler artık HDP'yi her koşulda vurmaya çalışmaktan vazgeçmelidir. Seçim sonuçları, bunun enerji israfı olduğunu göstermiştir. Bu gerçeği kendilerinin de görmesi gerekir."