HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını kınadı.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül, 'MİT TIR'ları' soruşturması kapsamında ifade vermek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldi.

Sputnik'te yer alan habere göre, HDP Eş Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yaptıkları haberlerden dolayı tutuklanmalarını en sert biçimde kınadıklarını vurguladı.

Atılan bu adımın Türkiye'de bazı gerçeklerin bir kez daha görülmesine yol açtığını kaydeden Demirtaş ve Yüksekdağ, açıklamalarında şu görüşlere yer verdi:

'ERDOĞAN TUTUKLATMAYI DAYATMIŞTIR'

"Türkiye'de düşünce ve ifade özgürlüğü, halkın haber alma ve basın özgürlüğü her gün ayaklar altına alınmakta ve çiğnenmektedir. Evrensel ve demokratik hiçbir ölçü geçerli değildir. Adalet mekanizması iktidarın ve Saray'ın denetimi altında davranmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan haberin bedelini ödetmek için tutuklatmayı dayatmıştır.

Yıllardır El Kaide türevi El Nusra, IŞİD ve Ahrar'ul Şam gibi örgütlere maddi ve manevi yardım yapanlar, lojistik destek sağlayanlar, silah ve para yardımında bulunanlar, bu konuların konuşulmasını yasaklamak için çabalamaktadır. Ancak bu çabalar hem uluslararası hem de bağımsız ve tarafsız ulusal hukuk önünde hesap vermeyi engelleyemeyecektir.

'BASKI VE ZULME KARŞI DURULMALI'

Günün ve dönemin gereği, demokrasi, adalet, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde her vicdan sahibi yurttaşın birlikte hareket etmesi, nerede ve hangi şekilde olursa olsun baskı ve zulme karşı durmasıdır."