Milliyet yazarı Hasan Cemal, CNN Türk ekranlarında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. Cemal, medyadaki iktidar baskısını yorumladığı programda hükümete yönelttiği son eleştirilerden sonra aldığı tepkileri paylaştı.

 

"ŞİMDİ DE YENİ Mİ UYANDIN DİYE DÖVÜYORLAR!"

Hasan Cemal, Başbakan Erdoğan'ı başta Kürt sorunu olmak üzere son dönemki çıkışları nedeniyle "Zaloğlu Rüstem" diyerek eleştirdiği yazısıyla dikkat çekmişti. Bu benzetmeyi Doğan Avcıoğlu'nun sık kullandığını belirten Cemal, Hükümetin birçok politikasına daha önce verdiği destek nedeniyle çok eleştiri aldığını belirten Milliyet yazarı yeni durumu paylaştı. Cemal, hükümete dönük eleştirileri nedeniyle ilginç tepkiler aldığını anlatırken "yeni mi uyandın, günaydın" yönünde mesajlar geldiğini söyledi. Cemal, "Türkiye öyle bir tımarhane ki hükümetin politikalarını eleştirsek de savunsak da tepki alıyoruz, ne yapacağımızı şaşırıyoruz..." dedi.

 

BAŞBAKAN ERDOĞAN’DA İKTİDAR ŞIMARIKLIĞI YAŞANIYOR

Cemal, medyadaki baskı ortamını yorumladığı programda hem Cumhuriyet tarihinden kısa bir medya-iktidar özeti geçti hem de Başbakan Erdoğan'a seslendi. Cemal, AKP'nin çok güçlü bir iktidar olması nedeniyle Başbakan'ın "iktidar şımarıklığı yaşadığını" söyledi.

 

"AKP döneminde siyaset tekleştiği için medyanın manevra alanı daha çok daraldı. Medyada her dönem baskılar oldu. Turgut Özal da baskı kurmaya çalıştı, kendi medyasını yaratmak istedi, yarattı da. Bunu Süleyman Demirel de yaptı. Menderes - Bayar zamanında da vardı. Ama bu dönemdeki kadar güçlü bir siyasi lider sandıktan çıkmadı. Bu güç galiba Tayyip Erdoğan'ı biraz kibirli hale getirdi ve belki de bir iktidar şımarıklığı yaşanmaya başladı. Dilerim bunun üzerinde serinkanlı bir şekilde düşünür..." (GAZETECİLER.COM)