Merkezi Londra'da bulunan Centre for Turkey Studies and Development- CTSD (Türkiye Araştırmaları ve Kalkınma Merkezi) tarafından düzenlenen Westminster Forum toplantı serileri Ocak ayı programına katılmak için Londra'ya gelen Milliyet Gazetesi yazarlarından Hasan Cemal ile Zaman Gazetesi yazarlarından Bejan Matur, Britanya parlamentosunda katılacakları "Türkiye'de Demokratikleşme ve Siyasi reformlar; Başarılar ve Engeller" konulu toplantı öncesi Türkiyelilerin yoğun olarak yaşadığı Hackney belediyesinin Stoke Newington Semtinde düzenlenen bir yemek ile Türkiyeli sivil toplum temsilcileri, iş dünyasından önemli isimler ile Akademisyenler, gazeteciler ve yerel siyasetçiler ile buluştu.

La sera restaurantta düzenlenen yemek öncesi verilen resepsiyonda Hasan Cemal ve Bejan Matur birer konuşma yaptılar. Hasan Cemal ve Bejan Matur konuşmalarında Türkiye'de barışa giden yolun çetin engellerle dolu olduğunu, fakat umudu güçlü tutup barış için çalışmak gerektiğini dile getirdiler.

Türkiye'de son haftalarda yaşanan gelişmelerin kaygı verici olduğunu dile getiren Hasan Cemal ve Bejan Matur, her şeye rağmen Türk ve Kürt toplumlarının barış olgunluğuna eriştiklerini ve barışın uzakta görünse aslında yakınlaştığını ifade ettiler.

Geç saatlere kadar süren resepsiyon ve ardından düzenlenen yemeğe yüze yakın kişi katıldı.

Hasan Cemal'in Londra'dan yazdığı köşesi: http://www.demokrathaber.net/artik-bilmedigimiz-bir-basbakan-mi-var-makale,3559.html