Marksist sosyal bilimci David Harvey’nin BBC Türkçe’de yayınlanan, ‘İkinci Gezi olası’ başlıklı söyleşisini Twitter hesabı üzerinden paylaşan gazeteci Selin Girit, ‘sosyal’ lincin hedefi oldu.

Gezi eylemleri üzerine birçok makale ve söyleşisi bulunan İngiliz coğrafyacı, siyasal iktisatçı, sosyal kuramcı ve aktivist Prof. Dr. David Harvey, son olarak BBC Türkçe’den Beril Eski’ye konuştu.

Bugün yayınlanan söyleşide Türkiye’de bir şehir ayaklanmaları kültürü oluştuğunu belirten Harvey, “Her an ikinci bir Gezi yaşanabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Diken.Com'un haberine göre; söz konusu söyleşinin linkini kişisel Twitter hesabı üzerinden paylaşan BBC Türkçe muhabiri Selin Girit, sosyal medyada adeta lince uğradı.

‘VATAN HAİNİ, İNGİLİZ UŞAĞI…’

Söyleşiyi, “Prof. David Harvey @bbcturkce’ye konuştu, “Her an ikinci bir #Gezi yaşanabilir” dedi” mesajıyla paylaşan Girit hakkında Twitter üzerinden yapılan yorumlarda, ‘vatan haini’, ‘veled-i zina’, ‘İngiliz uşağı’ gibi ifadeler kullanıldı.

Girit’e yönelik ‘sosyal linç’, AKP’ye yakınlığıyla bilinen ensonhaber.com sitesi tarafından ‘iştah’la haberleştirildi.

Haberde, “BBC Türkçe’den Selin Girit, şimdi de ikinci Gezi olayları yaşanması için harekete geçti” denilirken, Girit’i hedef alan Twitter mesajları paylaşıldı.

GEZİ SÜRECİNDE GÖKÇEK HEDEF GÖSTERMİŞTİ


Selin Girit, Gezi eylemleri sürecinde haberci olarak takip ettiği Yoğurtçu forumunda dile getirilen ‘Duran adam değil, durduran adam olalım. Ekonomiyi durduralım. Tüketmeyin. Altı ay tüketmeyin. Dinleyecekler’ önerisini paylaşması nedeniyle başta Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek başta olmak üzere hükümete yakın isimler tarafından ‘İngiliz ajanı’ ve ‘vatan haini’ suçlamalarıyla hedef gösterilmişti.

GİRİT ‘FESUPHANALLAH’ DEDİ

Girit, sosyal medyada uğradığı lince tepkisini Twitter hesabı üzerinden Erkin Koray’ın Fesuphanallah şarkısını paylaşarak gösterdi