Kürt illerinde sokağa çıkma yasakları ve savaş koşullarında görev yapan özgür basın çalışanlarıyla dayanışmak üzere başlatılan “Haber Nöbeti”ne Günter Wallraff Eleştirel Gazetecilik Ödülü layık görüldü.

Köln'de düzenlenen törende, 'Initiative Nachrichtenaufklärung' (INA) tarafından layık görüldüğü Günter Wallraff Eleştirel Gazetecilik Ödülü’nü Haber Nöbeti ekibi adına Şafak Timur aldı.

İkinci kez verilen ödül 5 bin euro değerinde. Jüride ünlü gazeteci Günter Wallraff da bulunuyor.

Jüri, Haber Nöbeti'nin Türkiye'de basın özgürlüğünün kısıtlandığı bir dönemde, çatışmaların yoğun olduğu bölgeye giderek haber yaptığı için bu ödüle layık görüldüğünü açıkladı.

Haber Nöbeti, sayfasından yaptığı açıklamada, "Araştırmacı gazetecilik dendiğinde akla gelen ilk isimlerden olan ve kılık değiştirip, Türkiyeli bir göçmen işçiymiş gibi Almanya fabrikalarında çalışarak bunu kitap haline getiren gazeteci Günter Wallraff’ın adını taşıyan bu ödül biz Haber Nöbeti koordinasyon ekibini hem çok heyecanlandırdı, hem de çok gururlandırdı" ifadelerine yer verildi.

Gazeteciler çatışma ve operasyonların sürdüğü kentlerdeki meslektaşlarıyla dayanışmak amacıyla Haber Nöbeti insiyatifini başlatmış ve 8 hafta boyunca çok sayıda gazeteci bölgeye giderek haber yapmıştı.