Bir televizyon kanalı el değiştiriyor! Peki hangi kanal ve yeni sahibi kim?

 

Karadenizli işadamı Zihni Cinan tarafından kurulan Karadeniz TV satıldı. Kanalı satın alan isim ise Esenyurt eski belediye başkanı Dr.Gürbüz Çapan...

 

Karadeniz TV 2005 yılında Karadenizli işadamı Zihni Cinan tarafından yayına geçirilmiş, kanal daha sonra el değiştirerek Kopuzlar Holding’in olmuştu.

 

Deniz Baykal döneminde CHP’den ihraç edilen Esenyurt eski Belediye Başkanı Dr.Gürbüz Çapan’ın bir süre önce CHP’e dönmesine vize verildi.

 

Vizenin ardından kolları sıvayan ve medya konusunda bir hayli istekli olduğu öğrenilen Çapan ilk olarak CHP Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özpolat’ın büyük sermayedar olduğu Yurt Gazetesi’ni satın alma girişiminde bulundu.

 

Bunun için gazetenin Fulya’daki merkezinde incelemeler yapıldı, görüşmeler yürütüldü.

 

Gazete konusunda satış görüşmeleri devam ederken Karadeniz TV’nin satışı konusunda Kopuzlar ile Gürbüz Çapan arasında mutabakata varıldı.

 

Kanalın Mecidiyeköy’de bulunan Polat Plaza’daki merkezinin daha genişletilmesi amacıyla plazanın 3 katı satın alındı.

 

Genel Yayın Yönetmenliği’ni AK Parti ve yolsuzluklar hakkında ses getiren haberlere imza atan Tuncay Mollaveisoğlu’nun yürüttüğü Karadeniz TV’nin isminin değiştirileceği ve haber kanalı olarak yayına devam edeceği gelen duyumlar arasında...

 

Medyaradar