A Haber’de yayınlanan "Canan Barlas ile Gündem" programına konuk olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muhteşem Yüzyıl tartışmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Günay şunları söyledi:

"Aslında yanlış olan Muhteşem Yüzyıl ismi. 'Muhteşem Aşk' denilmiş olsaydı ve Hürrem-Kanuni aşkı üzerine odaklanılmış olsaydı, belki de bu kadar iddia ile ortaya çıkan ürün arasındaki fark bu denli hissettirilmeyecekti."

Muhteşem Yüzyıl deyince insanların, bir tarih dönemi, Viyana Kuşatması ya da başka şeyler beklediğini öne süren Günay, "Şimdi çıta biraz aşağı düşmüş gibi görünüyor. Nihayet bir kurgudur, filmdir," dedi.

"İNCİ PASTANESİ İLE EMEK'İN FİZİKİ MEKAN OLARAK HİÇ ALAKASI YOK"

Taksim'de boşaltılan tarihi İnci Pastanesi ile ilgili de konuşan Günay şu ifadeleri kullandı:

"'Emek de yıkılıyor, İnci Pastanesi de yıkılıyor' deniliyor. Emek ile İnci'nin fiziki mekan olarak hiç alakası yok. İnci pastanesi İstiklal Caddesi'nde en uzun cephesi olan binanın altında ve o binanın kılına dokunulmayacak. Restore ediliyor. Yandaki bina gibi yıkılmayacak, bir tek taşı sökülmeyecek. Bunun teminatıyım. Ama binada tadilata gidilecek. Binanın boşaltılması gerekiyor."

"İNCİ PASTANESİ TEKRARDAN ORADA OLABİLİR"

"Arkadaşlara söyledim: İnci pastanesi markadır. Lütfen bunun görüşmesini yapın. Orada tekrar İnci Pastanesi olabilir. Çünkü o köşe yıkılmayacak; sadece yenilenecek."