16 Haziran Pazar günü Gezi Parkı'na polis müdahalesini protestoları izlemek üzere Şişli'ye giden ve burada polisler tarafından dövülerek, yerlerde sürüklenerek gözaltına alınan Emek Dünyası Net yayın kurulu üyesi ve İmc Tv Emek Dünyası programı editörü Gökhan Biçici 2 gün süren gözaltının ardından serbest bırakıldı.

Gazeteci olduğunu söylemesine rağmen dövülerek gözaltına alınan Biçici iki gün boyunca İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulduktan sonra, emniyette işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan Adliyesi'nde yapılan savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Gökhan Biçici serbest bırakılmasının yaşadıklarını anlattı. Boynundaki basın kartının polis amiri tarafından sökülerek alındığını ve atıldığını söyleyen Biçici gaz maskesinin kırıldığını, solüsyonun döküldüğünü ve iki saat boyunca işlem yapılmadan polisler tarafından sürüklendiğini anlattı.

Polisin müdahaleleri sırasında yanlarında olduğunu ve bu sırada cep telefonu ile bir fotoğraf çektiğini anlatan Biçici, bir polis amirinin cep telefonunu alarak görüntüleri silmek istemesi üzerine karşı çıktığı söyledi ve sonrasını şöyle anlattı:

'Eğer gözaltındaysam telefonumu alabilirsiniz değilsem, buna hakkınız yok dedim. Bunun üzerine vurmaya başladılar. Bir tanesi buna alın bir apartmana sokun işini bitirin dediğini duydum. Bunun üzerine ben gazeteciyim diye bağırmaya başladım. Çevreden insanlar da tepki gösteriyordu. Bunun üzerine üzerime çullanıp vurmaya başladılar. Sonra sürüklemeye başladılar. Süreklerken bir yandan da vuruyorlardı. Çevreden halk tepki gösteriyorlardı. Beni tekrar Ergenekon Caddesi üzerinde bir yerde Beşler Sucuk'un önüne kadar sürüklediler. Kelepçe taktılar. Kaşımda açılma vardı, kanıyordu. Bu sırada İmc Tv haber müdürü Aris Nalcı geldi. Onu da yanıma yaklaştırmadılar. Aris Nalcı pansuman manlzemesi bulmak için ayrıldığında beni oradan hemen götürdüler. Götürürken seni aslında öldürmek istiyoruz da burası uygun değil diyorlardı. Ramada Otel'in yanında bulunan polis otobüsüne götürdüler. Otobüse bindirdikten sonra bir çevik kuvvet polisi yumruk atıp bıraktı. Otobüste benden başka 10 kişi daha vardı. Otobüste plastik kelepçe takılı uzun bir süre bekledik. Plastik kelepçeden ötürü parmaklarımda hala his kaybı var."

'SORUMLU İSTANBUL VALİSİDİR'

Basın kartı olmasına rağmen gözaltına alınmasından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun 11 Haziran'da 'Medya mebsunu görüntüsü içinde bir takım kişiler var, gerekeni yapacağız' sözleriyle sorumlu olduğunu söyleyen Biçici, 'Vali bunu derse Müdür basın kartını söker alır, polis de işkence yapar' dedi. Polisin basın kartına bakarken tasnif ettiğini söyleyen Biçici, sarı basın kartı olmayan gazetecilerin Başbakan tarafından bile gazeteci sayılmadığını hatırlatarak, Çevik Kuvvet Müdürü'nün basın kartı sökmesinin nedeni de bu tasniften kaynaklandığını söyledi.

ÖZELLİKLE KADINLARA SİSTEMATİK İŞKENCE YAPILDI

Gözaltına alınan herkese, gözaltına alınma sırasında sistemetik şiddet uygulandığını anlatan Biçici özellikle kadınlara yönelik ayrım gözetmeksizin sözlü cinsel tacize ve şiddete maruz kaldığını söyledi.

Gökhan Biçici'nin imc tv'de yaşadıklarını anlattığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

(Emek Dünyası.net)