Anadolu Ajansı, Ferguson’da polis şiddetine karşı süren eylemleri canlı yayınla takip edeceğini açıkladı. Gezi direnişi boyunca polis şiddeti haberleri yapmayan AA ABD'deki polis şiddetini 10 haberden altısında duyurdu.

9 Ağustos’ta beri süren protestolar sırasında polis gazetecileri tehdit ve darp etmiş, 11 gazeteciyi gözaltına almıştı. AA muhabiri Bilgin Şaşmaz da darp edilerek gözaltına alınan gazeteciler arasındaydı.

AA, bugün Ferguson’daki polis koridorundan naklen yayın yapacağını “AA, ABD'nin St. Louis kentinin Ferguson semtinde bir siyahi gencin polis memuru tarafından öldürülmesiyle başlayan ve dozu her geçen gün artan olayları, bölgeden yapacağı canlı yayınla abonelerine ulaştıracak” ifadesiyle duyurdu.

Gezi direnişi boyunca polis şiddeti haberleri yapmayan AA’nın, saat 11.00 itibarıyla manşetindeki 10 haberden altısı ABD’deki polis şiddetini konu alıyor.

CNN’E TEPKİ GÖSTERMİŞTİ


AA, 2013’te Gezi protestoları boyunca protestocuların polise şiddet uyguladığını yazmış, pek çok muhabir ve medya kuruluşunu hedef göstermişti.

Protestolardan az sayıda ve geç saatte fotoğraf geçen AA, 12 Mart 2014’te İstanbul Okmeydanı’nda binlerce kişinin katıldığı Berkin Elvan’ın cenazesinden de saatlerce fotoğraf geçmemişti.

Gezi direnişi sırasında, CNN International’ın New York ofisi önünde altı kişinin toplanarak “Gerçek haber TRT’de izlenir” pankartı açtığı eylemi ise “flaş haber” olarak duyurmuştu.

AA, “Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları, aralarında CNN International ve BBC gibi ünlü televizyon kanalları ile Reuters gibi haber ajanslarının da bulunduğu yabancı medya kuruluşlarının ‘Türkiye'de iç savaş var’ gibi yansıtması, tepki topladı” gibi ifadeler kullanmıştı.

AA’nın “Kırmızılı Kadın” fotoğrafını çeken Reuters foto muhabiri Osman Örsal, AFP Muhabiri Bülent Kılıç, EPA Muhabiri Sedat Suna, Murad Sezer’in protestolar içerisinde çalışırken çekilmiş fotoğraflarını abonelerine servis etmesi ise CHP İstanbul vekili Umut Oran tarafından Meclis’e taşınmıştı.

Ayrıca AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, Taksim meydanındaki protestoları ve polis şiddetini canlı yayınlayan CNN International kanalına Twitter’dan “Bir daha Londra’da ‘Occupy London’ protestosu olursa onu canlı olarak dünyaya duyurmak AA’nın boynunun borcudur artık” diyerek tepki göstermiş, bu tweetin hemen ardından Londra'da gerçekleşen G8 protestolarının fotoğrafları AA abonelerine servis edilmişti. (Bianet)