Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Bianet Muhabiri Beyza Kural’ın Beyazıt’taki YÖK protestosunu takip ettiği sırada ters kelepçe takılarak gözaltına alınmak istenmesini ve polisin tehditkâr sözlerini Meclis’e taşıdı.

Tanrıkulu, verdiği soru önergesinde polisin,  "Bundan sonra hiçbir şey eskisi değil artık, bunu öğreteceğiz size” şeklindeki sözlerini hatırlatarak şu soruların yanıtlanmasını istedi:

* YÖK’ün kuruluş yıldönümü protestolarında kaç kişi gözaltına alındı? Bunların kaçı öğrenci?

* YÖK’ün kuruluş yıldönümü protestolarında gözaltına alınan öğrenciler ile ilgili yapılan işlemler nelerdir?

* Polisin YÖK’ün kuruluş yıldönümü protestolarında orantısız güç kullandığı iddiası doğru mu? İddialar ile ilgili soruşturma başlatıldı mı?

* Polisin Beyazıt’taki gösteriler sırasında bianet muhabiri Beyza Kural’ı ters kelepçe takarak gözaltına almasının nedeni nedir? Bu uygulama işkence kapsamında değil mi?

* Polisin Beyazıt’taki gösteriler sırasında bianet muhabiri Beyza Kural’ı ters kelepçe takarak gözaltına alması insan hakları ihlali değil mi?

* Polis hangi durumlarda ters kelepçe takıyor?

* Beyazıt’taki gösteriler sırasında bianet muhabiri Beyza Kural’ı ters kelepçe takarak gözaltına alan polisin ‘bundan sonra hiçbir şey eskisi değil artık, bunu öğreteceğiz size’ diye bağırdığı iddiası doğru mu? İddia doğru ise bu polis memuru hakkında başlatılmış veya başlatılacak işlem var mı?

* İddia doğru ise bu polis kimdir? Kimden talimat ve güç almıştır?