“RedHack’i ile irtibatlı” oldukları iddiasıyla 9 gündür gözaltında tutulan 6 gazetecinin Twitter, Facebook ve e-mail adreslerinin, Siber Suçlarla Mücadele Birimi tarafından incelemeye alındığı öğrenildi.

İstanbul merkezli operasyon sonucu gözaltına alınan ve 9 gündür İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde tutulan 6 gazeteci için delil aranıyor! Gizlilik kararı konulan dosyada, gazetecilere isnat edilen suçlamaya delil olarak sosyal medya paylaşımları gösterildi. “RedHack’i ile irtibatlı” olduğu ileri sürülen gazetecilerin 9 gündür hala ifadesi alınmadı. 

SOSYAL MEDYA HESAPLARI İNCELEMEDE

Soruşturmayı yürüten savcının izinde olduğu iddia edilse de gazetecilerin soruşturmasında delil oluşturulmaya çalışıldığı belirtildi. Siber Suçlarla Mücadele Birimi’nin, savcının talimatıyla gazetecilerin sosyal medya hesapları inceleme altına alındığı öğrenildi. Oluşturulan birimin, gazetecilerin Twitter ve Facebook hesaplarından yaptığı paylaşımları ile e-mail hesaplarını incelemeye aldığı kaydedildi. 

OKATAN 9 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE

24 Aralık’ta gözaltına alınan gazeteciler arasında bulunan Etkin Haber Ajansı (ETHA) Sorumlu Yazıişleri Müdürü Derya Okatan’ın açıklık grevinin 9 gündür sürdüğü bildirildi. 

24 Aralık’ta düzenlen operasyon kapsamında kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Haber Müdürü Ömer Çelik Diyarbakır’da, DİHA muhabiri Metin Yoksu, Diken Editörü Tunca Öğreten, BirGün Gazetesi Muhasebe Sorumlusu Mahir Kanaat ve ETHA Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Derya Okatan ile Yolculuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazıişleri Eray Sargın İstanbul’da gözaltına alınmıştı. “Örgüt üyesi” oldukları iddiasıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde tutulan 6 gazetecinin gözaltı süreleri 24 Ocak’a kadar uzatılmıştı. 

KAYNAK: DİHABER