RedHack’in yayınladığı mailleri haberleştirdikleri için yargılanan 3 tutuklu 6 gazeteci, 24 Ekim’de hakim karşısına çıkacak.

Yürüttükleri sosyal medya kampanyaları ile tutuklu meslektaşlarının özgürlüklerine kavuşması için mücadele eden gazeteciler, halkın da hakikate ve haber alma hakkına sahip çıkması gerektiğine değinerek duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

Hacker grubu RedHack’in yayınladığı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın Maillerini haberleştirdikleri için tutuklu yargılanan Diken Eski Haber Editörü Tunca Öğreten, BirGün Gazetesi Çalışanı Mahir Kanaat, KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Haber Müdürü Ömer Çelik ile tutuksuz yargılanan DİHA Muhabiri Metin Yoksu, Etkin Haber Ajansı (ETHA) Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Derya Okatan ve Yolculuk Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Eray Sargın 304 gün sonra, 24 Ekim’de hakim karşısına çıkacak. 

Gazeteciler meslektaşlarıyla dayanışma amacıyla duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

Cansu Pişkin'in Evrensel'de yer alan haberine göre Gazeteci Banu Güven, “Kamu yararına haber yapmak dünyanın her yerinde mümkün olmalıdır. Gazeteciliğin esasında bu vardır. Ama Türkiye’de bir hükümet üyesi, aynı zamanda Cumhurbaşkanı’nın damadı olan biriyle ilgili böyle bir durum söz konusu olduğunda anlıyoruz ki buna müsaade edilmiyor. Bu davanın açılması bize bunu gösterdi” dedi.