Van Büyükşehir Belediyesi'nin etrafına konulan beton blokları fotoğraflarken gözaltına alınan ve yaklaşık 8 aydır tutuklu bulunan gazeteciler Selman Keleş ve Arif Aslan'ın iddianameleri hazırlandı.

“Örgüt üyeliğinden” yargılanacak olan Keleş ve Aslan'ın makinelerinde bulunan tüm fotoğraflar suç sayıldı. 

31 Mart 2017 tarihinde tutuklanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Medya Haber Ajansı (dihaber) muhabiri Selman Keleş ile serbest gazeteci Arif Aslan’ın iddianamesi yaklaşık 8 ay sonra hazırlandı.

Keleş ve Aslan'ın fotoğraf makinelerinde bulunan tüm fotoğraflar suç unsuru sayıldı.

Keleş ve Aslan hakkında “Örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan davaının ilk duruşması 21 Kasım'da Van Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 

GAZETECİNİN ÇEKTİĞİ TÜM FOTOĞRAFLAR SUÇ UNSURU!

Kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi etrafına konulan beton blokların fotoğraflarını çektikleri sırada gözaltına alınan ve yaklaşık 8 aydır Van T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Keleş ve Aslan ile ilgili 4 sayfalık iddianame hazırlandı. İddianamede çekilen blok fotoğraflar için, Keleş ve Aslan’ın “örgüt tarafından gerçekleştirilebilecek eylemler için ön çalışma yapıyor olabilecekleri” şeklinde yorumlandı.

Keleş'in fotoğraf makinesinin hafıza kartında bulunan askeri araç, helikopter fotoğraflarının suç unsuru sayıldığı iddianamede, rutin bir haber için çekilen Dilucu Sınır Kapısı fotoğrafları da yine suç olarak yer aldı. Gürbulak Sınır Kapısı'nda bulunan bir şüpheli çantanın emniyet tarafından güvenli bir şekilde patlatıldığı anın fotoğrafları da suç olarak dosyaya eklenirken, Keleş'in Demokratik Bölgeler Partisi'nde (DBP) çektiği fotoğraflarda PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterinin görünmesi de suç oldu. 

FOTOĞRAFLARDAN 'MİLİTANLARLA YAKIN TEMAS' SONUCU ÇIKARILDI

Gazeteci Arif Aslan ile ilgili de, Fırat Haber Ajansı'na (ANF) bilgi aktardığı ve aktarılan bilgilerin “keşif” amaçlı olduğu iddiasında bulunan savcı, iddianamenin devamında şunlara yer verdi:

"Örgütün kırsalda bulunan silahlı militanlarıyla yakın temas halinde oldukları ve bu faaliyetlerini belirli bir hiyerarşi dışında gerçekleştirmelerinin mümkün olmadığı ve üzerlerine atılı silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işlediklerinin kabul edilmesi gerektiği anlaşılmıştır.”

Gazeteci Keleş ve Aslan “Örgüt üyeliği” ile suçlanıyor.

KAYNAK: mezopotamyaajansı.com