Evine yapılan baskın ile gözaltına alınan gazeteci Kenan Kırkaya 10 günlük gözaltı süresinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Kırkaya, ‘adli kontrol şartı’yla serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik yapılan operasyonlar sırasında 12 Aralık Pazartesi günü evine yapılan baskınla gözaltına alınan Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) Ankara Haber Şefi Kenan Kırkaya’nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

10 günlük gözaltı süresinin ardından aralarında Kırkaya ile HDP Ankara İl Eşbaşkanı İbrahim Binici, Büro Emekçileri Sendikası (BES) Yöneticisi Civan Yıldırım, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAD-FED) çalışına Mehmet Baytekin ve Üsküdar Yumuş’un bulunduğu 8 kişi, adliyeye getirildi. 

Savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Kırkaya ve beraberindeki 4 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından “adli kontrol şartı”yla serbest bırakıldı.

Gazeteci Kırkaya’nın emniyette ifade vermediği, susma hakkını kullandığı öğrenildi. Kırkaya’nın avukatı Hasan Erdoğan, bu durumun bir hukuksuzluk örneği olduğunu belirtti.
Kırkaya ile birlikte aralarında HDP Ankara İl Eşbaşkanı İbrahim Binici ve Büro Emekçileri Sendikası (BES) Yöneticisi Civan Yıldırım’ın da bulunduğu 9 kişinin soruşturma dosyasına 5 gün sonra savcı ataması yapılmıştı.