CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in tutuklandığını duyurdu.

Savcılık sorgusunun ardından 'Örgüt propagandası yapmak' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Deniz Yücel tutuklandı.

14 Şubat'ta gözaltına alınan Yücel, bugün İstanbul Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Yücel, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili Hasan Yılmaz'a yaklaşık 3.5 saat ifade verdi.

​Sorgunun tamamlanmasının ardından Yücel, 'Örgüt propagandası yapmak' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

RÖPORTAJ VE HABERLERİ SORULDU

Yücel'e savcılık sorgusu sırasında 2015 yılında yaptığı Cemil Bayık röportajı, Cizre, Yüksekova ve Türkiye'nin Kuzey Irak ve Musul politikasına ilişkin yazdığı haberler ile Red Hack ile irtibatı olup olmadığı soruldu.

ALMANYA DIŞİŞLERİ: NEDEN GÖSTERİLMEKSİZİN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN EDİLDİ

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Roma'da İtalyan mevkidaşı ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında Deniz Yücel'e ilişkin soruyu yanıtladı.

Gabriel, "Die Welt muhabiri Deniz Yücel iki haftadan uzun bir süredir, bir neden gösterilmeksizin özgürlüğünden edildi. Umarım bugün hakkında verilecek karar basın özgürlüğüne uygun bir karar olur" dedi.

Yücel’in Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın hacklenen e-postalarına yönelik haberleri nedeniyle “Terör örgütüne üye olmak, kişisel verileri kötüye kullanmak ve terör propagandası” yaptığı öne sürülüyor.

Aynı soruşturma kapsamında gazeteciler Tunca Öğreten, Ömer Çelik ve Mahir Kanaat tutuklandı.