Kapatılan DİHA’nın Diyadin Muhabiri Abdullah Kaya ve beraberindeki 7 kişi ‘Terör örgütüne üye olmak” iddiası ile çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde 18 Ocak’ta polis tarafından düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı’nın Muhabiri Abdullah Kaya ve beraberindeki 8 kişi emniyetteki sorgulamanın ardından bugün adliyeye çıkarıldı. Savcılıktaki ifadeleri alınan Kaya ve 8 kişi “Terör örgütüne üye olmak’ iddası ile tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevkedilen Kaya ve beraberindeki 7 kişi aynı gerekçe ile tutuklandı. 

Tutuklanan diğer isimler ise şunlar Taşlıçay HDP İlçe Eşbaşkanı Ahmet Kaya, Taşlıçay Eski HDP ilçe Eşbaşkanı İkram Meşvet, Taşlıçay AK Parti Encümeni Abidin Yakar, Medeni Yenigün, Yakup Akkuş, Sertif Dursun, Abdurrahman Dursun tutuklanırken, Zeki Yeşil savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

Aynı dosya kapsamında bugün İstanbul’da gözaltına alınınan Mehmet Irmak isimli kişi ise hala gözaltında tutuluyor. Kaya ve beraberindeki 7 kişi Ağrı M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.