Fransa'nın başkenti Paris'te suikast sonucu öldürülen PKK'li Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in Diyarbakır'da düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

Cenaze töreninin günler öncesinde medyada 'provokasyon ihtimalleri' iddiaları üzerinde durulurken, Diyarbakır'daki törenin ardından yine aynı medya bu söyleminin yerine, Cenaze töreninde binlerin de dillendirdiği o sözcüğü manşetlere taşıdı: Barış.

Hürriyet, Milliyet ve Sabah gazetesi başta olmak üzere, çoğu gazete, manşetine Diyarbakır'daki binlerce kişinin katıldığı cenaze törenini taşırken, haber başlıkları içerisinde de  içinde 'barış' sözcüğü geçen cümleler kullandı. Çoğu gazete ise cenaze törenine katılan bir göstericinin taşıdığı "Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz!" yazılı pankartın fotoğrafını ilk sayfasına taşıdı. İşte bazı gazete manşetlerinden başlıklar:

Hürriyet: Diyarbakır barışa durdu

Sabah: Hepimiz barışız

Milliyet: Diyarbakır 'barış' dedi

Taraf: Türkiye barışa hazır

Posta: Mehmet Ali Birand'ın 'duyarlılık' talep ettiği son yazısına gönderme yapılarak, "'Ben artık ölümlerin durmasını istiyorum' demiştin ya, galiba dileğin gerçek oluyor Mehmet Ali abi" denildi ve üzerinde "Savaşın kazananı barışın kaybedeni olmaz" yazılı pankart gazetenin ilk sayfasına taşındı.

Star: Herkesin gönlü barıştan yana

Cumhuriyet: 'Artık barış zamanı'

Birgün: Amed'de barış denizi

Evrensel: Barış meydanı

Haber Türk: 'Bu sefer olacak galiba' başlığının altındaki spotta 'Diyarbakır'daki tören barış mitingine dönüştü' notu düşüldü (Demokrat Haber)