2016 yılının nisan ayında yayınlanacak altıncı sezonunun çekimlerine önümüzdeki hafta başlanacağı duyurulan Game of Thrones, 2018 yılının haziran ayında yayınlanacak sekizinci sezonunun son bölümüyle final yapacak.

Diken'deki habere göre, konuyla ilgili bir açıklama yapan yayıncı HBO yetkilisi Micheal Lombardo, senaristlerin ‘Game of Thrones’u sekiz sezonda bitirmeyi planladığını söylerken, birçok karaktere ve olaya sahip olan hikayenin başka projelere de ilham verebileceğini belirtti.

Dizinin beşinci sezonunun finalinden beri tartışılan serinin en önemli karakterlerinden Jon Snow’un geleceğine dair de konuşan Lombardo, “Gördüğüm, duyduğum ve okuduğum her şeye göre, Jon Snow öldü” ifadelerini kullandı.

İKİ KİTAP DAHA YAYINLANACAK

Dizi, ‘A Song of Ice and Fire’ roman serisinden uyarlanarak televizyona aktarılırken, serinin yaratıcısı George R. R. Martin, kitap yazımındaki yavaşlığı nedeniyle dizi hayranları tarafından sıkça eleştiriliyor. Martin tarafından yedi kitap olarak kurgulanan seriden şu ana kadar beş kitap yayınlandı.