Ak Parti-Gülen Grubu koalisyonu bozulduktan sonra twetter üzerinden Fethullah Gülen Grubu’ndan yana açıklamalar yaparak fenomen olan Fuat Avni’nin dün yazdıkları önce herkesi sokağa döktü, sonra evlerine döndürdü.

Fuat Avni aralarında Ekrem Dumanlı, Mehmet Baransu gibi 150 gazetecinin de olduğu 400 kişinin gözaltına alınacağını iddia etmiş, akşam saatlerinde çok sayıda insan Zaman gazetesi önünde olası bir gözaltıya karşı protesto eylemi yaparak beklemeye başlamıştı.

@fuatavnifuat hesabı, Türkiye gündemini sarsan operasyon iddiası hakkında yeni tweetler atarak şöyle yazdı:

1. Ankara ve İstanbul koridorları 'Berbat ettiniz her şeyi' fırçasıyla inliyor Tiran küplere binmiş durumda. Böyle bir tepki beklemiyorlardı

2. İstanbul TEM ve İstihbarat Şube'de isim isim deşifre ettiklerim bir odaya kapanıp durum değerlendirmesi yapıp sonucu Ankara'ya bildirdi.

3. İstanbul toplantısından çıkan karara göre bilgi kendi içlerinden bana ulaşmış ve bu operasyon ekibine güven olmazmış.

4. Tiran, Fidan, Bozdağ ve Ala arasında saatlerdir ikinci şahıslar üzerinden görüşme trafiği sürüyor. Operasyon ekibi dağıtıldı.

5. Sabahki operasyona çözüm bulmaya çalışıyorlar. Nefret Operasyonu'nu çakma bazı göstermelik operasyona çevirmeyi planlıyorlar.

6. 'Operasyon yapacaktık ama bunlara değil' demeye hazırlanıyorlar. Ama operasyon dosyaları, planları, belge ve kararları ne varsa kaydedildi

7. Aylardır TEM Şube'de oluşturdukları kozmik odaya kimseyi almıyorlardı. Operasyon için yapılan bütün hazırlıklar deşifre oldu.

8. Son kararı henüz vermeseler de operasyon yapacak ekibi evlerine gönderildiler.

An be an yazmaya devam edeceğim.

En çok Zaman Gazetesi önünde toplanan vatandaşlar, Tiran ve avenelerini kudurttu. Bana değil onlara dua edin.

Ne olmuştu:

Fuat Avni gözaltı listesi açıkladı, Zaman Gazetesi önünde eylem başladı