Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney, "Kürdistan bir coğrafyanın adı, neden söylemekten korkuyoruz" diye sordu ve ekledi AK Parti ya da BDP'de siyaset yaparım...

CNN Türk'te Enver Aysever'in sunumuyla ekrana gelen Aykırı Sorular'da Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Politik sinema devri bitti mi? Yılmaz Güney geleneği nasıl devrildi? gibi sorulara yanıt aranan programda Türkiye'nin gündemine ilişkin başlıklar da konuşuldu.

ÇÖZÜME DESTEK

Çözüm sürecini sonuna kadar desteklediğini söyleyen Güney, "sorunun çözülmesi durumunda Kürtlerin Suriye'deki etkinliğini de artırması ile birlikte çok daha güzel ilişkiler kurulacağını düşünüyorum" dedi.

HALA KÜRDİSTAN DEMEKTEN KORKUYORUZ

Şuan Barzani yönetimin bile Türkiye'den daha ilerici olduğunu belirten Güney, Türkiye'nin bunları görmediğini bunların yanında Osmanlı'yı da unuttuğunu söyledi ve şöyle devam etti:

"Bugün bile hala biz Kürdistan demekten utanıyoruz çekiniyoruz. Bu neyin korkusu? Osmanlı'da da böyleydi. Osmanlı'da Kürdistan vardı, Lazistan vardı. Orası bir coğrafya. Bundan neden utanıyoruz? Özerklik mi vermiş oluyorsunuz böyle deyince? Bunları aşmamız lazım. Ama ben her şeye rağmen her şey iyi olacak diye düşünüyorum..."

12 EYLÜL DAVASININ CİDDİYETİ YETERSİZ

 Güney, Kenan Evren ve silah arkadaşlarının yargılandığı 12 Eylül darbesi davası için "Destekliyorum ama daha ciddi bir yargılama olması gerekiyor" dedi.

İşte Fatoş Güney'in öne çıkan diğer sözleri:

ERGENEKON KAFASI ÇOK ŞEY ÇEKTİRDİ BİZE

"Balyoz ve Ergenekon'daki kafaları biliyorum. Bugün hala aynı şeyleri söylüyorlar zaten. O kafalar Türkiye'ye çok şey çektirdi. İnanmıyorum onlara. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Hiçbir zaman… Kurunun yanında yaşın yandığı da oldu tabii, her zamanki gibi…"

DAHA YOLUMUZ VAR

"Hiçbir şey tam olarak yerine oturmadı. Türkiye tarihinin hiçbir döneminde gerçek demokrasiyi görmedi. Ama yine de birtakım şeylerin başlangıç noktasındayız. Ve ben takdirle karşılıyorum. Askeri vesayet kalktı görüşüne katılıyorum. Ama başka vesayet gelmemesi dileğiyle bunu söylüyorum. Başkanlıkla ilgili örneğin çok kuşkularım var...

CHP'DE SİYASET YAPMAM ÇÜNKÜ

Teklif olması halinde AK Parti ya da BDP'de siyaset yapmayı düşünebilirim. Ama asla CHP'de olmam. Çünkü CHP üzerine düşen misyonu yerine getirmiyor. (GAZETECİLER.COM)