Ekşi Sözlük ile Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı arasında 2010'dan beri süren davayı Ekşi Sözlük kazandı.

İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, Fatih Altaylı'nın Ekşi Sözlük'e 1 Şubat 2010 tarihinde yazdığı "Ekşimiş Ruhların Buluşma Yeri" başlıklı yazısı nedeniyle 7500 TL, bu yazının ardından mahkeme tarafından yayınlanması talep edilen tekzip yazısında yaptığı ek yorumlar nedeniyle de 2000 TL tazminat ödemesine karar verdi.

Medyatava'ya konuşan Ekşi Sözlük ise Kurumsal İletişim Direktörü Emre Boztepe Altaylı'dan kazanılan tazminatın sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirecek projelere harcanacağını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Fatih Altaylı, 1 Şubat 2010'da Habertürk gazetesindeki "Ekşimiş Ruhların Buluşma Yeri" başlıklı yazıda, Ekşi Sözlük için "pis kokusu nesiller boyu sürecek bir çöplük" gibi ifadeler kullanmış, Ekşi Sözlük de Altaylı hakkında hakaret suçlamasıyla dava açmıştı.

Altaylı, Temmuz 2010'da ise mahkeme kararıyla Ekşi Sözlük'te yayınlanan kendisi hakkındaki 97 yazıyı kişilik haklarının hedef alındığı iddiasıyla kaldırtmıştı.