Evrensel gazetesi yazarı Yusuf Karataş, Diyarbakır’da yürütülen DTK soruşturması kapsamında ifade verdi.

Karataş, Diyarbakır Emniyeti’ndeki ifade işleminin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılık Karataş'ı tutuklama talebiyle 1. Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

Karataş, mahkemece tutuklandı.

Evrensel köşe yazarlarından Yusuf Karataş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürütmüş olduğu Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruşturması kapsamında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi.

Avukatı Tugay Bek eşliğinde ifadesi alınan Karataş, daha sonra savcılığa sevk edildi. Savcılık Karataş'ı tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. Karataş çıkarıldığı 1. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

DTK soruşturması kapsamında emniyette ifadesi alınan Karataş’ın, 2009 yılından beri fiziki ve teknik takibe maruz kaldığı, ortam dinlemesinin alındığı öğrenildi. Karataş’a, emniyette Roboski katliamı ve YSK’nin bağımsız milletvekili adaylarını veto etmesi protestosu gibi eylemlere neden katıldığı soruldu.

Karataş’a, DTK Sosyal Politikalar Komisyonu Emek, Göç ve Yoksulluk Çalışma Grubunun 6-7 Nisan 2013 tarihlerinde Urfa’nın Viranşehir ilçesinde düzenlediği “Mezopotamya Mevsimlik Tarım İşçileri Kurultayı” da sorulurken, tarım işçilerinin hakları için yapılan kurultay soruşturmada “terör” faaliyeti olarak görülmüş.

(Kaynak: Evrensel)