Star gazetesi yazarı ve 24'de program yapan Ergun Babahan’ın, Fenerbahçe maçından sonra attığı tweet yüzünden gruptaki faaliyetleri donduruldu.

 

Fenerbahçe maçında çıkan olayları ABD'de yaşayan Nur Cemaati lideri Fethullah Gülen'e fatura ederek "Kupa ABD'ye girsin" imasıyla tweet atan Ergun Babahan Star Gazetesindeki yazılarına ve 24 TV'deki programlarına ara verdi.

 

Gülen'e yönelik  tweeti nedeniyle Today's Zaman'daki yazılarına son verildiğini tweetırdan öğrenen Ergun Babahan'ın Star Grubu'ndaki akıbeti merakla bekleniyordu.

 

Edinilen bilgilere göre Star yönetimi, olay unutulana kadar Ergun Babahan'ın izin yapmasını istediği ileri sürüldü. 

 

Ancak Gülen Cemaatinin Ergun Babahan'ı ağır ithamlarından dolayı affetmediği, şu an için yapılacak işten çıkarmanın kamuoyunda yanlış anlaşılacağı için geçici olarak böyle bir uygulamaya gidildiği gelen bilgiler arasında. Olay soğuduktan sonra Ergun Babahan'ın usulüne uygun olarak işten çıkarılacağı belirtiliyor.

 

Bu nedenle bugün Star gazetesindeki köşesine "Bir süre kafa dinlemeye ihtiyacım var, tatilin ardından görüşmek üzere..." notunu düşen Babahan,  24 TV'deki "Seda Selek'le Günün Manşeti" kuşağına da çıkmadı...

 

Ergun Babahan'ın geçtiğimiz hafta Erdoğan Demirören'in sahibi olduğu Milliyet Gazetesinin Genel Yayın Müdürlüğü için nabız yokladığı medya kulislerinde konuşuluyordu. Babahan'ın attığı tweetin bu girişimini de çıkmaza soktuğu belirtiliyor. (Gazeteport)

BABAHAN’A SAMANYOLU’NDAN ÖZEL BÜLTEN

Cemaatin kanallarından STV Haber de Star yazarını topa tutuldu. Kanalın haber bülteninde Babahan’ın özür dilediği belirtilmesine karşın ağır ifadeler kullanıldı. Babahan’ın cemaati hedef alan sözlerini “seviyesiz, hiç bir ağza yakışmayan küfür ve iftiralar, ahlak dışı bir üslup” sözleriyle anons edildi. Haberde ayrıca “Babahan camiaya düpedüz küfür etti” denildi.