Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TRT Haber’e 77 bin lira ceza kesti. Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın hemen her seçim toplantısını canlı olarak yayınlayan ve bu nedenle eşitlik ilkesine aykırı davranmakla eleştirilen TRT’ye “sigara görüntüsünü açıktan yayınlandığı” için ceza kesildi.

Evrensel'den Çağrı Sarı'nın haberine göre; Başbakan Erdoğan, 29 Haziran tarihinde MÜSİAD’ta gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeğine katılmış ve burada yaptığı konuşma TRT Haber tarafından canlı olarak yayınlanmıştı. İftar yemeği devam ederken bir vatandaşın sigara içtiği görüntü, 4 saniye olarak ekranlara yansıdı

RTÜK üyeleri dün gerçekleşen toplantıda  “Sigara görüntüsünün teknik olarak izleyicinin algılayamayacağı hale getirilmesi mümkün olduğu halde, herhangi bir kapatma, misketleme, montajlama ya da mozaikleme yöntemine başvurulmamış ve bu görüntünün olduğu gibi açık bir biçimde yayınlandığı tespit edilmiştir” denildi.

TRT habere oy çokluğu ile 77 bin lira ceza kesildi. Böylelikle, TRT Haber’e bugüne kadar sigara nedeniyle ikici kez ceza kesilmiş oldu. İlk ceza, bir futbol maçı sonrasında ekrana yansıyan sigara içen vatandaş görüntüsü nedeniyle kesilmişti.