Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı, geçtiğimiz Haziran ayında hayatını kaybeden Cumhuriyet gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek’in 5 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanan “Yüzsüzlüğün daniskası” başlıklı yazısında Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gazeteye tekzip gönderdi.

Cumhuriyet'in internet sitesinde yayınlanan düzeltme metninde; “Cumhuriyet gazetesinin, 05/05/2015 tarihli nüshasında manşetten ve devamında 11. sayfada yayınlanan Cüneyt Arcayürek tarafından kaleme alınan hakaret ve iftira niteliğindeki yazı ile Müvekkilim TC Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a ağır ithamlarda bulunulmuş, gazetecilik ilkeleri, hukuk fütursuzca çiğnenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Arcayürek yazısında “O saray ki 17 milyon yoksulu, 11 milyon emeklisi, üç milyona yakın işsizi olan bu millete 14 milyara mal oldu ve yoksullukta rekor kıran bu ülkenin 5 milyarını yuttu. Bu paraların sarf edildiği alanları yazmaya kalksam hayretten küçük dilinizi yutarsınız.

Bir örnek: Sadece, üstelik kaçak yapı olan Saray’ın elektrik, doğalgaz, su, ısıtma, bakım ve temizlik işlerinin aylık gideri 21 milyon. Seçime bir ay kala bu adam bu giderlerin gerekçesini nasıl açıklıyor? Beni halk yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı seçti; yalnız bütün bunları değil, devlet parası ve olanakları ile meydanlara çıkarak, tarafsızım her partiye eşit mesafedeyim ama partim AKP lehine propaganda yapmak benim tabii hakkım diyebiliyor. Sanki o para babasından miras kaldı ya da yüzde 52’ye aitmiş gibi bol keseden hem atıyor hem de harcıyor” diye yazmıştı.

Cumhuriyet Gazetesi Cüneyt Arcayürek 23 Haziran tarihinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. (Evrensel)