Cumhurbaşkanı Erdoğan tutuklu Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in Almanya’ya iade edilmesinin söz konusu olmayacağını söyledi.

Yücel, 14 günlük gözaltı süresinin ardından 27 Şubat tarihinde tutuklanmıştı. Yücel’in tutukluluğuna yapılan itiraz ‘şüphelinin eyleminin basın özgürlüğü ve gazetecilik anlamında değerlendirilmesinin mümkün olmadığı’ gerekçesiyle mahkemece reddedilmişti.

Beyaz Tv ve TGRT Haber ortak yayınında konuşan Erdoğan, Yücel’in Almanya’ya iade edilmesine ilişkin, “Hiçbir surette olmayacak, ben bu makamda olduğum sürece asla” dedi.

Erdoğan, Almanya’nın hükümetin talep ettiği Türk vatandaşlarını iade etmediğini ifade ederek, “Onlar ne tür muamele yaparlarsa aynı muameleyi bizden görecekler. Onlardan herhangi birisi bizim elimize düşerse, aynı muameleyi görürler” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, Yücel’i bir kez daha ‘ajan terörist’ diye niteleyerek, mahkeme kararının esas olacağını söyledi: “Dedim ki ‘Sayın Merkel, önce çıksın yargılansın. Herhangi bir şey yoksa bizim mahkemelerimiz, sizin mahkemelerinizden daha adildir. Bir şey diyemedi o gün. Daha sonra geldi mahkemeye çıktı ve mahkeme tutukladı. Şu anda içerde. Elimizde görüntüler, her şey var. Bu tam bir ajan terörist.”

Yücel’in tutuklanmasının hayal kırıklığına yol açtığını belirten Almanya Başbakanı Angela Merkel, kararı ‘orantısız’ olarak nitelemişti. Alman medyası da Yücel ve tutuklu diğer gazetecilerin serbest bırakılması için ‘seferberlik’ başlatmıştı.