Enver Aysever de, Hatay ile ilgili fotomontaj görüntülerle ilgili açıklama yapan Basın Konseyi Başkanını protesto etti ve Konsey'deki görevinden istifa etti.

 

Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit'in fotomontajlı bir fotoğrafı kanıt göstererek Hatay'dan Suriye'ye ambulansla silah taşındığını iddia etmesi üzerine Konsey içinde başlayan tartışmada ikinci istifa dalgası başladı.

 

CNN Türk'te program yapan ve BirGün gazetesinde yazan Enver Aysever Basın Konseyi Yüksek Kurulu'ndan istifa etti.

 

"İLK GÜN İSTİFA EDECEKTİM"

Gazeteciler.com'a konuşan Aysever, Gökmen Karadağ'ın istifası öncesinde kaleme aldığı açıklamayı aynen desteklediğini, açıklamanın yapıldığı gün kendisinin de istifa etmek istediğini ancak Konsey içinde güvendiği bazı isimlerin istifa etmemesini, bazı şeylerin değişeceğini söylediğini, bu nedenle de bir süre beklemeyi uygun gördüğünü anlattı.

 

Aysever bugüne kadar hiçbir şeyin değişmediğini, bu nedenle de Basın Konseyi Yönetim Kurulu’ndan istifa ettiğini açıkladı.

 

YENİ İSTİFALAR BEKLENİYOR

Daha önce Konsey Başkanı Birgit'e yönelik çarpıcı eleştiriler yönelten Gökmen Karadağ Konsey'in Yüksek Kurul üyeliğinden istifa etmişti.

 

Halen konsey üyesi olan Marmara Üni. Öğr.Üyesi Nurşen Mazıcı ve yazar Necef Uğurlu'nun da Konsey Yönetim Kurulu üyeliğinden istifası bekleniyor.

 

GÖKMEN KARADAĞ NE DEMİŞTİ?

Basın Konseyi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Gökmen Karadağ 14 Eylül günü yaptığı açıklamanın ardından istifa etmişti.

 

İşte Karadağ'ın açıklamasından önemli bölümler:

 

MESLEK İLKELERİ İHLAL EDİLDİ

Sözü edilen olayda "Bize maalesef devletin sağlık ambulansları içerisinde silah taşındığını gösteren fotoğraflar verildi" denilerek yapılan açıklama Basın Konseyi Meslek İlkeleri'nin ihlali anlamında değerlendirilebilir. Bu fotoğrafı en temel gazetecilik şüpheciliği ve Basın Konseyi Meslek İlkeleri dahilinde sorgulamayıp alelacele duyurması Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit'ten beklenmeyecek bir harekettir.

 

KURUL ÜYELİĞİMİ GÖZDEN GEÇİRİRİM

Basın Konseyi Yüksek İstişare Kurulu'nun ve Sayın Başkan'ın bu konuyla ilgili önümüzdeki süreçte nasıl bir tavır takınacağı önem taşımaktadır. Bildiğim gazetecilik doğruları karşısında kayıtsız kalınması ya da konunun geçiştirilmesi durumunda Yüksek İstişare Kurulu üyeliğimi gözden geçirmem kaçınılmaz olacaktır.