CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'n sunduğu '5N 1K' programında Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir ve gazeteci Büşra Erdal ile bugün gerçekleşen rüşvet ve yolsuzluk operasyonu tartışıldı.

Cüneyt Özdemir'in, "Yapılan operasyona şaşırdın mı?" sorusuna Sevilay Yükselir, "Hayır, şaşırmadım. Bu aylardır yazılıyordu. Emre Uslu'nun, Mehmet Baransu'nun tweetleri ortada, bunu yazdılar. Taraf gazetesinin yayınları da ortada. Bir yolsuzluk varsa ortaya çıkmalı, ama burada başka bir durum var. Bu operasyon neden bugün yapılıyor? Neden hükümet de değil Başbakan Erdoğan'a şantaj olarak kullanıldı? diyerek cevap verdi.

EMRE USLU'DAN YÜKSELİR'E: KARA PROPAGANDA YAPIYOR

Yükselir'in sözlerine cevap vermek için yayına bağlanan Emre Uslu ise Yükselir'in kara propaganda yaptığını ifade etti. Uslu şu açıklamalarda bulundu:

"Bu arkadaş sürekli beni hedef gösteriyor, sürekli cemaatçi suçlamasında bulunuyor. Her konuyu bir şekilde bana bağlıyor. Benim cemaatle bir ilişkim yok. Yolsuzlukla ilgili yazılanlar ortada, Türkiye'nin her zaman gündemindedir. Yoldan geçen birine sorsanız söyler. Aylar önce yazılan bir tweet'i bugün gündeme getiriyor, kara propaganda yapıyor. Bu soruşturma ile ilgili bir bilgim yok. "

Sevilay Yükselir ise sözlerini Mehmet Baransu'nun yazdığı bir tweet ile sürdürdü. Yükselir, "Baransu'nun birkaç yıl önce (2004) yolsuzluk olaylarında bir sanatçının eşi de var diyerek Ebru Gündeş'in bugün tutuklanan eşi Reza Zerrab'ı kast ediyor" diyerek, "Hükümete yakın kaynaklara elimizde dosyanız var, elimizde kasetiniz var denilerek şantaj yapıldığını hep duyduk. Devlet içinde devlet var. İçişleri Bakanının oğlu tutuklanıyor, Bakanın dünyadan haberi yok. Nedim Şener, Ahmet Şık'a Hanefi Avcı'ya da aynı şey yapıldı. Neden tutuklandılar? Hükümet ile Cemaat arasındaki kavgayı yazdılar diye" ifadelerinde bulundu.

CÜNEYT ÖZDEMİR DE YÜKSELİR'LE TARTIŞTI

Program sırasında Cüneyt Özdemir ile Sevilay Yükselir arasında Emre Uslu'nun görüşmesi ile ilgili bir tartışma da yaşandı.

Yükselir'in, "Emre'ye tweet'ini söyledim, kaçtı" demesinin üzerine Özdemir lafını keserek, "Emre cevap hakkı doğduğu için aradı ve cevabını verdi. Ben teşekkür ettim ve telefonu kapattık" dedi. (Medyatava)