Doğan Medya Grubu bünyesindeki basın kuruluşlarında yer alan bazı haberlere yönelik, grup yetkilileri hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Güneş gazetesinin 10 Eylül 2015 tarihli Doğan Medya Grubu’nu farklı haberleriyle hedef aldığı ‘Al sana belge’ manşetini ihbar kabul etti. Başsavcılık, kendi inisiyatifiyle soruşturma başlattı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Güneş’in sözkonusu manşetinde, Doğan Medya Grubu’na dair daha birçok haber ve gazeteci de hedef gösterilmişti. 

Doğan Medya'ya 'terör soruşturması' başlatan savcı 17-25 Aralık'ı 'sıfırlayan' savcı çıktı. 

habersol.org'da yer alan habere göre savcı İdris Kurt, 17-25 Aralık soruşturmasını yürüten savcı Muammer Akkaş'ın görevden alınmasıyla görevlendirilen savcılardan biri. Muammer Akkaş’ın yerine soruşturmada bir başsavcı vekili ile dört savcı görevlendirilmişti. Bu savcılardan biri de İdris Kurt'tu. Savcı Kurt, daha sonra sağlık sorunlarını gerekçe göstererek soruşturmadaki görevini reddetmişti.

Ancak bu karar Erdoğan'ın müdahalesiyle karşılaşmıştı. Erdoğan, dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ üzerinden dönemin İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı'ya talimat vermiş, İdris Kurt'un çekilme talebinin reddedilmesini istemişti.