AGOS'UN SABİHA GÖKÇEN HABERİ
Hrant Dink’in hedef haline gelmesi sürecinin başlangıcı, 6 Şubat 2004’te Agos Gazetesi’nde yapmış olduğu ‘Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen’in bir Ermeni yetimi olduğu’ haberi idi. Haber Agos’ta yayınlandıktan sonra haberi Hürriyet’te yayınlamak isteyen dönemin Hürriyet muhabiri Ersin Kalkan, Hrant Dink ile konuşup, Hrant’ın onayı ve isteği ile 15 gün sonra 21 Şubat 2004’te haberi Hürriyet’te yayınladı.

MANŞETİN ARDINDAN GELİŞMELER

Haberin Hürriyet’in manşetinden yayınlanmasından 1 gün sonra ise Genelkurmay yaptığı basın açıklaması ile böyle bir haberin milli bütünlüğe karşı yapılmış olduğunu belirtti. Ardından ise köşelerde ve manşetlerde Hrant Dink’e hakaretler, tehditler yağmaya başladı.

OLAY RÖPORTAJ
Hürriyet muhabiri Ersin Kalkan ise 29 Ocak 2010’da Agos gazetesinden Funda Tosun’a verdiği röportajda:

‘Agos’taki haber Hürriyet’te gayet dengeli ve tarafsız bir şekilde verildi. Burada hiçbir sorun yoktu.Ancak Hürriyet gazetesinin Hrant’ı  ölüme götüren süreçte, başta Emin Çölaşan olmak üzere bir kısım yazarı ve ’habercileri’ marifetiyle büyük bir sorumluluğu olduğunu biliyorum.’  demiş ve bu demecinden sonra ise Hürriyet’teki işine son verilmişti.