Van'ın Erciş ilçesinde 13 Kasım 2015 tarihinde haber takibi yaptığı sırada polislerce gözaltına alınıp "Örgüt propagandası yapmak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle tutuklanan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri İdris Yılmaz, tutuklu yargılandığı davadan tahliye edildi.

Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava duruşmasında ifadesi alınan Yılmaz, savunmasını Kürtçe yaptı.

Yılmaz, yaptığı savunmada gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklandığını ifade etti.

Yaptığı haberler nedeniyle tutuklanmadan bir hafta önce polislerce karakola çağrılıp, "Seni dört duvar arasında çürüteceğiz" şeklinde tehdit edildiğini dile getiren Yılmaz, gazetecilik faaliyetlerinin suç olmadığını belirterek, beraatını istedi.

Yılmaz'ın ardından savunma yapan avukat Sebahattin Kaya ise iddianamede yer alan suçlamaların somut olmadığını belirtti. Müvekkilinin hukuksuz bir şekilde tutuklu yargılandığını vurgulayan Kaya, Yılmaz'ın tahliye ve beraatını istedi.

Yapılan savunmaların ardından iddia makamı Yılmaz'ın delilleri karartma şüphesinin bulunduğunu savunarak, Yılmaz'ın tutuklu halinin devamını istedi.

Verilen 5 dakikalık aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Yılmaz'ın tutuklu bulunduğu süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verip bir sonraki duruşmayı 15 Şubat'a erteledi.

Yılmaz, tutuksuz yargılandığı "Cumhurbaşkanına hakaret" davasından da öğleden sonra hakim karşısına çıkacak.

NE OLMUŞTU?

Aralarında imc tv muhabiri Bekir Güneş’in de olduğu gazeteciler 13 Kasım’da Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri İdris Yılmaz’ı gözaltına almaya çalışan sivil polislere kimlik sormuş ancak polisler havaya ateş açarak, Yılmaz ile birlikte kimlik soran diğer gazetecileri darp ederek gözaltına almıştı.

Erciş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 9 saatlik gözaltının ardından Bekir Güneş, Ruşen Takva ve Ömer Yılmaz ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken İdris Yılmaz ve Vildan Atmaca tutuklanmışlardı.

JINHA muhabiri Vildan Atmaca, 29 Aralık’ta tahliye edilmişti.

Kaynak: DİHA, İMC TV