İhsan Eliaçık ve 1 Mayıs'a katılım çağrısı yapan gruptan gençlerin katıldığı programa özellikle seyircilerden gelen sorular damgasını vurdu.

 

1 Mayıs kutlamalarına katılım çağrısı yaparak dikkatleri üstünde toplayan İslamcı devrimci gençlik CNN Türk ekranlarında 5N 1K'nın da gündemindeydi. Cüneyt Özdemir, programında 1 Mayıs için çağrı yapan gruba söz verdi.

 

İhsan Eliaçık ve çağrı yapan gruptan gençlerin katıldığı programa özellikle seyircilerden gelen sorular damgasını vurdu. Anti kapitalist tutumuyla dikkat çeken grubu cemaat, İran ve ABD'ye bağlayanlar olsa da destek mesajları ağırlıktaydı. "Bizler bu dine mensup olarak ezilenlerin yanında nasıl yer almayız?" diyen katılımcılar müslüman kimliklerinin bir gereği olarak 1Mayıs'a katılacaklarını vurguladılar.

 

BU KORTEJ FATİH İLE TAKSİM ARASINDA KÖPRÜ KURACAK

1 Mayıs'ta Fatih Camii'nde hayatını kaybeden işçiler için gıyabi bir cenaze namazı kılacaklarını söyleyen Eliaçık bu girişimlerinden dolayı gençleri kutlarken, muhafazakarlara hayli çarpıcı bir çağrı yaptı.

 

"Muhafazakar, dindar, mütedeyyin insanlarımıza seslenmek istiyorum. İllaki 1 Mayıs'a gelmeleri ya da korteje katılmaları gerekmez ama 1 Mayıs sabahı saat 9'da Fatih Camii'ndeki gıyabi cenaze namazına mutlaka katılsınlar. En azından bu kadarını yapsınlar. Daha sonra korteje katılan katılır, gelmek isteyenle beraber yürürüz. Bu açıdan Fatih ile Taksim arasında bir köprü olması itibariyle sembolik önemi büyük olan bir kortejdir. Küçük çaplı bir sosyal medya girişimi olmasına karşın iki dünya arasında köprü oluyor. Mahalle duvarlarını yıkıyor, barış köprüsü oluşturuyor. Bir bilinci bir tarafa bir dini duyarlığı da diğer tarafa taşımak ve tanıştırmak istiyor. Bu açıdan misyonu önemli bir kortej...."

 

BÜTÜN DİNLER İSYANLA BAŞLAR AMA BÜTÜN İSYANLAR DA DİNLE BASTIRILMIŞTIR!

İşte canlı yayında seyirci soruları devrimci İslamcıların verilen yanıtlar:

 

1 Mayıs'ı Türkiye'de sadece sol sahipleniyor bu durum dünyada da böyle mi?

1 Mayıs'ın sadece sola malolduğu bir durum var ama bu sadece Türkiye'de böyle. Eşitlik özgürlük gibi kavramlar sadece dinlere ya da belli düşüncelere ait değerler değildir. Kim işin gerçeğini yapıyor kim lafta bırakıyor o ortaya çıkacak. Kavramları fetişleştirmenin bir anlamı yok. Kim bu kavramların hakkını verirse tarihteki rolünü oynayacaktır, Allah da onun yanında yer alacaktır.

 

Arkanızda bir siyasi parti var mı?

Arkamızda herhangi bir siyasi parti yok. Sadece bir kaç yazar düşünür destekliyor bizi... Toplanacak bir yerimiz bile yoktu, İhsan Eliaçık yardımcı oldu kendi bürosunun alt katında bir yer ayarladı...

 

İslam'da kölelik vardır nasıl eşitlikten söz ediyorlar...

Yanlış düşünüyor daha iyi araştırmasını tavsiye ederim. Peygamberin yanında ilk toplanan insanlar 40 kişidir ve çoğu yoksullar ve kölelerdir. İslam daha sonra imparatorlukların eline geçince isyanlara karşı İslam'ı kullanmışlardır. Dinin bir afyon yüzü vardır ama bir de vicdan yüzü vardır. Biz de bunu esas alıyoruz. Marx "din afyondur" derken "din ruhsuz toplumların ruhudur" da demiştir. Bütün dinler isyanla başlamıştır. Ve fakat bütün isyanlar da dinle bastırılmıştır. Böyle bakılırsa Marks'ın sözü daha iyi anlaşılır. (GAZETECİLER.COM)