Taraf Gazetesi'nde yazan eski AKP Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat gazete ile yollarını neden ayırdığını anlattı.

Medyatava'ya konuşan Fırat, gazeteden ayrılma sebebi olarak Mehmet Baransu'nun dün gazetenin manşetinden yayınlanan "Başbakanı üç bakan yanılttı" haberini gerekçe gösterdi.

Fırat konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Dün yayınlanan Mehmet Baransu'nun haberinde konuyla ilgisi olmayan bir kişinin resmi basıldı. Bunun üzerine Baransu'yu aradım, düzeltilmesini istedim ve savcılığa sorulduğu taktirde doğrusunun öğrenilebileceğini ilettim. Bu olay Mersin'de olmuştu ve gazetelerde yazmıştı. Ama bu haberde yer alan kişinin konuyla alakası yoktu. Bu yapılan yargısız infazdır. Benim arayarak düzeltilmesini söylemiş olmama rağmen bu düzeltme yapılmadı. Ben yargısız infaz yapılmasına tahammül edemem. Bu nedenle ayrılmaya karar verdim."

BARANSU'NUN HABERİ

Taraf Gazetesi'nin manşetinde yer alan Mehmet Barasu imzalı "Başbakanı üç bakan yanılttı" haberde savcılık tarafından GDO'lu pirinç skandalıyla ilgili soruşturulan AKP'li iş adamı Mahmut Arslan'ı kurtarmak için üç bakanın devreye girdiği iddiası yer almıştı. Haberde bahsi geçen üç bakanın Mehdi Eker, Sadullah Ergin, Hüseyin Çelik'in olduğu belirtildi.