Demokrat Haber İsviçre muhabirleri Ş. Murat Özten ve Elif Yıldırım ile Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göcekli’nin İsviçre Parlamentosu ziyareti Swissinfo adlı ajansta kendine yer buldu. İsviçre Federal Parlamentosu Milletvekili Sibel Arslan’ın davetlisi olan ekipten Mehmet Göcekli, parlamento oturumunun ardından Swissinfo muhabiri Peter Siegenthaler‘in sorularını yanıtladı. Yeşiller’den Sibel Arslan İsviçre Ulusal Parlamentosu’na seçilen ilk Türkiye kökenli siyasetçi.

Haberde Mehmet Göcekli’nin hükümeti eleştiren ve hala tutuklanmamış gazetecilerden biri olduğu ifade edildi.

Parlamento ve oturum ile ilgili izlenimleri sorulan Göcekli, ‘Görüşülen konuları çok izleyemesem de emekliye ayrılan ve görev yeri değişen meclis çalışanlarına çiçek verilerek teşekkür edilmesi ve verdikleri emek nedeni ile alkışlanmaları beni özellikle etkiledi. Türkiye’de Mecliste böyle bir uygulamanın olduğunu sanmıyorum. Benim ülkemde çalışanlar değil, güç sahibi olanlar alkışlanır’ diyerek bir gözlemini ifade etti.

‘Tutuklanmaktan korkmuyor musunuz?’ sorusunu, sadece muhalif olarak değil, görevini yapan bir gazeteci olarak cezaevine konulma riski taşıdığını hatırlatarak yanıtlayan Mehmet Göcekli, demokrasi mücadelesinin ve fikir özgürlüğünün çok önemli olduğunu belirtti.

Swissinfo'daki haberin linki: http://www.swissinfo.ch/ger/zu-gast-im-bundeshaus_tuerkischer-journalist-vom-schweizer-parlament-beeindruckt/43043262

Elif Yıldırım /Demokrat Haber İsviçre