HDP‘nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayı Selahattin Demirtaş, vizyon toplantısındaki soru cevap bölümünde BirGün gazetesi muhabiri Ömür Şahin Keyif ile yaşadığı diyalog nedeniyle bir açıklama yaptı.

BirGün gazetesi muhabiri Ömür Şahin Keyif’in Selahattin Demirtaş’ın seçim belgesini açıkladığı toplantıda söz alarak Demirtaş’a ortak adaylık görüşmelerinin devam ettiği süreçte bir televizyon kanalında aday olduğunu açıklaması ve içinde Gezi, Roboski ve Soma’nın olduğu bir karneye sahip olan Başbakan Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu arasında kategorik bir fark yok mu sorularına Demirtaş’ın imalı bir şekilde “BirGün gazetesi, peki” demesi ve salonda alkış ve gülüşmelere neden olmuştu.

Selahattin Demirtaş BirGün gazetesini arayarak yaşanan olayla ilgili üzüntüsünü dile getirdiği ve  salondaki alkış ve gülüşmelerin nedenini anlayamadığını söylediği öğrenildi. Demirtaş ayrıca kendisine ait sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak “Medya ortamının bu çürümüşlüğü içinde BirGün gibi hala düzgün işler yapan bir gazeteyi ve muhabirini incitmek değildi kastım.” dedi. (ToplumSol)