Cumhuriyet gazetesinin bugünkü nüshasının sürmanşetinde yer alan, "HDP'nin parlamentoda 'çözüm süreci şartıyla' AKP'ye dışarıdan destek vereceği" iddialarının yer aldığı haberle ilgili 'düzeltme' yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Cumhuriyet gazetesi 'HDP parlamentoda AKP'yi dışarıdan destekleyecek' demiş. Net olarak, kötü niyet demeyeyim, yanlış anlama diyelim, HDP’nin görevi destek değil, AKP’nin burnunu sürtmektir. Benim ağzımdan öyle bir kelime çıkmadı. Ne içeriden, ne dışarıdan desteklemek gibi bir niyetimiz yok. Umut ediyorum, Cumhuriyet gazetesi bu yanlışı düzeltecektir" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Can Dündar'ın köşe yazısına dair bu tekzibinin ardından Can Dündar yazısını 'yanıt' niteliğinde Twitter'dan "HDP,sürecin yürümesi şartıyla her hükümet formülüne dışardan desteğe hazır" notuyla yeniden paylaştı.

Dündar'ın paylaşımı, "yalanlamaya rağmen aynı başlıkla haberi vermesi" nedeniyle tepki çekerken, "Özür dilemen gerek" denilerek tepki gösterildi.

HABERDE HANGİ İFADELERE YER VERİLMİŞTİ?

Can Dündar'ın köşesi üzerinden gazeteye taşıdığı ve Demirtaş'ın tekzip ettiği haberde HDP’lilerin ağzından şu ifadelere yer verilmişti:

"Belli ilkeler konur, kamuoyuna açıklanır, o ilkeler bazında kendimizi de onları da bağlarız. Süreci sürdürürüz. Ama bunun için son dönem söylediklerinden, ‘Kürt sorunu yoktur, masa yoktur, Dolmabahçe yoktur’ laflarının hepsinden rücu etmeleri ve izleme kurulu da dahil yeniden müzakereye başlamaları lazım. Öyle olursa Kandil’in anında kongre toplama taahhüdü ortada… Ama muhatap Saray değil, hükümettir."

DEMİRTAŞ NE DEDİ?

Söz konusu haberi Malatya mitinginde yaptığı konuşmada 'düzelten' Demirtaş da şunları söyledi:

"Cumhuriyet gazetesi ‘HDP parlamentoda AKP’yi dışarıdan destekleyecek’ demiş. Net olarak, kötü niyet demeyeyim, yanlış anlama diyelim, HDP’nin görevi destek değil, AKP’nin burnunu sürtmektir. Benim ağzımdan öyle bir kelime çıkmadı. Ne içeriden, ne dışarıdan desteklemek gibi bir niyetimiz yok. Umut ediyorum, Cumhuriyet gazetesi bu yanlışı düzeltecektir."