Gazeteci Nazlı Ilıcak hakkında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada duruşmaya gelmediği gerekçesiyle zorla getirme kararı verildi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya, Başbakan'ın avukatı Abdurrahman Sacid Göksu ile Ilıcak'ın avukatları katıldı. Sanık Nazlı Ilıcak ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada söz alan Avukat Göksu, şikayetlerinin devam ettiğini belirtti. Sanık avukatı Tuba Batal ise, müvekkilinin bir sonraki celse hazır edeceklerini söyledi.

Mahkeme, usulünce tebligat yapılan ve mazereti olmadığı halde duruşmaya gelmediği gerekçesiyle Nazlı Ilıcak hakkında bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Nazlı Ilıcak'ın köşe yazısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği öne sürüldü.

İddianamede, sanık Ilıcak hakkında "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.